1e persbericht van vrijdag 29 april 2005

Eindhoven 29-04-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie onderzoekt beroving

Een man van 25 jaar uit het Belgische Turnhout is donderdagavond rond 23.30 uur beroofd van zijn auto, een witte Mini Cooper S (NTQ-252). Toen hij op de kruising Locatellistraat/Bayeuxlaan voor het rode verkeerslicht stond, reed een donkere BMW met drie inzittenden zacht tegen de achterkant van zijn wagen aan. De Belg stapte uit om te kijken wat er aan de hand was en werd vervolgens met een vuurwapen bedreigd door een man die uit de BMW was gestapt. Een tweede inzittende van die wagen stapte in de auto van de Belg en reed ermee weg. De man met het vuurwapen ging weer terug naar de BMW, die er vervolgens ook vandoor ging. De drie verdachten hebben een lichtgetinte huidskleur en zijn ongeveer 25 jaar oud. De politie in Eindhoven onderzoekt de zaak en roept getuigen van de beroving op om zich te melden via 0900-8844.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden na aanrijding

De politie heeft vrijdag kort na middernacht een 43-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in Helmond-Centrum. Hij was kort daarvoor op de Wethouder Ebbenlaan met de auto van zijn zoon tegen een boom gereden en er te voet vandoor gegaan. De politie is naar zijn woning gegaan en trof de man daar aan. Hij bleek teveel gedronken te hebben; hij had een alcoholpromillage van bijna 2,40. De Helmonder is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Inbraak in bedrijf

Donderdagavond rond 22.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Hallenweg. Er is een deur opengebroken en uit het bedrijf is een laptop weggenomen.

Leende: Automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 48-jarige Eindhovense automobilist moest vrijdagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen de man bij Leende over de A2 in de richting van Weert rijden. Ze zagen dat de auto af en toe slingerde en wilde de man laten stoppen. De automobilist reageerde echter niet en reed door. Hij verhoogde de snelheid tot 160 km/u. Bij de afslag Kelpen (Limburg) ging hij van de snelweg af en stopte hij. De man werd daar om 3.45 uur aangehouden. Hij had gedronken en blies ruim 2 promille. Tegen de man wordt voor verschillende overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Geld weg bij inbraken

* Bij een inbraak in een woning aan Morgenland is vrijdag tussen 0.15 en 5.30 uur een portemonnee met 145 euro gestolen. Aan de voorzijde van de woning is een raam opengemaakt door een gaatje te boren.

* Op dezelfde wijze werd in dezelfde nacht ingebroken in een woning aan Nimrodel. Hier werd een portemonnee met ongeveer 25 euro weggenomen.

Bakel: Vrouw gewond geraakt bij aanrijding

Een vrouw van 20 jaar uit Bakel is donderdag rond 18.45 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Mathijseind/Bakelsebrug. Ze zat als passagier in een invalidenwagen die werd bestuurd door een 25-jarige man uit Bakel. Hij gaf op de kruising geen voorrang aan een auto die werd bestuurd door een 23-jarige Helmonder. De vrouw liep door de botsing onbekend letsel op. Ze is opgenomen in een ziekenhuis. De andere betrokkenen raakten niet gewond.

Eersel: Een avondje controles in de Kempen

Met de actie Kempen op slot heeft de politie, samen met de Douane en de Koninklijke Marechaussee, donderdag tussen 19.00 en 24.00 uur op 19 plaatsen in de Kempen verkeerscontroles gehouden. Bijna 60 personen deden mee aan de controles.

Er zijn ongeveer 100 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende verkeersovertredingen zoals niet handsfree bellen, de gordel niet gebruiken, het niet kunnen tonen van het rijbewijs enz. Daarnaast werden zes bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Vier van hen konden hun boete meteen betalen. De twee andere moesten hun rijbewijs inleveren omdat hun promillage hoog was, een 61-jarige man uit Oost-, West- en Middelbeers blies 1,45 en een 36-jarige man uit Lommel 2,2 promille.

Vier verkeersdeelnemers hadden nog een boete open staan en die werd geïnd. In totaal was dat ongeveer 750 euro.

De douane betrapte 4 bestuurders die bij de invoer van hun auto de belasting niet hadden betaald en 3 bestuurders hadden in hun tank rode diesel, goedkope diesel die voor landbouwvoertuigen bestemd is. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.