Ingezonden persbericht


Persbericht

STEELCASE WEDEROM IN DE PRIJZEN

Kantoorinrichter ontvangt Red Dot Award voor Think en FlexBox

Houten, 29 april 2005 - Steelcase, wereldwijd marktleider in kantoorinrichting, wint een Red Dot Award voor het ontwerp van de stoel Think en het kastenwandsysteem Flexbox. De Red Dot Design Award is met meer dan 4000 kandidaten uit 40 landen, een van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld. De wedstrijd is in drie delen opgedeeld die los van elkaar worden gejureerd: productontwerp, communicatieontwerp en conceptontwerp. De felbegeerde trofee is de Red Dot, een internationale kwaliteitsstempel voor buitengewoon ontwerp.

De ontwerpen die de uiteindelijke prijzen winnen moeten voldoen aan de hoge ontwerpstandaard van de Red Dot Award en in overeenstemming zijn met de huidige milieuregulaties. Niet alleen moeten de ontwerpen visueel aantrekkelijk, functioneel en milieuvriendelijk zijn, ze moeten ook bijzonder vernieuwend zijn.

De kantoorstoel Think is ontworpen door de internationaal bekende ontwerper Glen Oliver Löw en won bij zijn debuut op de NeoCon 2004 beurs in Chicago meteen de eerste prijs. Een paar maanden later won de stoel de iF award, een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld die al sinds 1954 jaarlijks wordt uitgereikt; elk jaar strijden meer dan 1800 kandidaten uit 30 landen om deze prijs.

Het kastenwandsysteem FlexBox is in samenwerking met Stefan Brodbeck ontworpen. FlexBox won tijdens de Orgatec de Architectuur- en Kantoorprijs voor Innovatie, uitgereikt door de beurspublicatie AIT, en ontvangt nu de Red Dot. Het indrukwekkendste kenmerk van de FlexBox is het doordachte systeem van losse elementen en het simpele verbindingssysteem.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archivering gerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl

Foto´s van producten en kantooromgeving zijn op aanvraag beschikbaar.