AMIGOENL

Unieke briefwisseling in nieuwe krant: AmigoeNL

Nederland heeft er een nieuwe krant bij AmigoeNL verschijnt vandaag bij 20.000 mensen in Nederland in de bus. De krant ligt ook in bijna 500 kiosken in het hele land. In de krant is een unieke rubriek opgenomen. Minister van Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold voert in AmigoeNL een wekelijkse briefwisseling met de Antilliaanse premier Etienne Ys.

De brief die in het eerste nummer van AmigoeNL is geplaatst, komt van de hand van minister Pechtold. 'We moeten vooral eerlijk tegen elkaar zijn, en ik weet dat jij daar niet anders over denkt', zegt hij in zijn eerste brief aan de premier van de Antillen. Volgende week komt Ys' reactie. De wekelijkse briefwisseling laat zien dat AmigoeNL meer is dan alleen nieuws. De krant vervult in vele opzichten een brugfunctie tussen de Antillen en Aruba enerzijds en Nederland anderzijds.

AmigoeNL informeert Antillianen, Arubanen en andere geïnteresseerden in Nederland over de eilanden. Daarnaast is er ruime aandacht voor de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland. In het eerste nummer staan onder meer een interview met acteurs met Antilliaans bloed uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden, een gesprek met Ajax-voetballer Hedwiges Maduro en een rubriek waarin een Antilliaanse jongere aan het woord komt.

AmigoeNL verschijnt elke week op het handige tabloidformaat. De krant wordt gemaakt door journalisten op Curaçao, Aruba en in Nederland. AmigoeNL is een dochter van de Amigoe, de grootste en oudste (sinds 1884) Nederlandstalige krant van Curaçao en Aruba.

Voor meer informatie over AmigoeNL kunt u terecht bij: Curaçao (zes uur tijdsverschil):
Marjolein Keyer, tel.00-5999-7672000

Nederland:
Kenneth Erselina, tel. 06-28645002
Matthijs Voortman, tel. 06-48790097

Mailen kan ook:
amigoenl@amigoe.com

Website:
http://www.amigoenl.com

29 apr 05 11:47