Gemeente Deventer

Week 16, 29 april 2005

BATHMENAREN MAKEN VEELVULDIG GEBRUIK VAN STORTPLAATS WESTFALENSTRAAT

AFVALBRENGPUNT BATHMEN OVERBODIG

Het aantal gebruikers van het afvalbrengpunt aan de Gorsselseweg is sinds de gemeentelijke herindeling flink gedaald. Ondanks de grotere afstand die de bewoners van Bathmen af moeten leggen om grof huisvuil in de Westfalenstraat aan te bieden, blijken zij veelvuldig van deze mogelijkheid gebruik te maken. Het college van B&W heeft mede daarom besloten het afvalbrengpunt aan de Gorsselseweg in Bathmen op te heffen.

Tevens voldoet afvalbrengpunt in Bathmen niet meer aan de eisen van de wet milieubeheer. De provincie geeft voor het punt geen milieuvergunning meer af. Continuering vergt een investering van 330.000,-, waarbij de exploitatiekosten voor de gemeente fors zullen stijgen. Vanaf 1 juni zal het afvalbrengpunt de poorten sluiten.

Aan de Westfalenstraat kunnen burgers met een milieupas tot 1.000 kg afval per jaar gratis brengen. Dit in tegenstelling tot het afvalbrengpunt aan de Gorsselseweg, waar per storting 7,50 moet worden betaald. Daarnaast heeft het afvalbrengpunt aan de Westfalenstraat ruimere openingstijden: door de week van 07.30 tot 16 uur en zaterdags van 10 tot 15 uur. Het afvalbrengpunt is sinds juni 2004 geopend en voldoet aan alle gangbare eisen.
De Wet milieubeheer stelt voorwaarden aan gemeenten voor inzameling van huishoudelijke afvalstoffen. Voor met name grof huishoudelijk afval dient binnen het grondgebied van de (samenwerkende) gemeente een brengvoorziening beschikbaar te zijn. De vraag was of het gewenst zou zijn het afvalbrengpunt aan de Gorsselseweg open te houden. Door de investering om het punt aan de milieu-eisen te laten voldoen, zouden de jaarlijkse exploitatiekosten voor de gemeente stijgen van 30.000,- naar circa 85.000,-. De sluiting van het afvalbrengpunt leidt nu tot een kostendaling van het product afval met 30.000,-.

Publicatiedatum: 29-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 april 2005