Gemeente Deventer

Week 16, 29 april 2005

NIEUWE BRANDWEERPOST IN COLMSCHATE

Het college heeft besloten dat er in Colmschate, nabij De Scheg, een nieuwe nevenpost voor de brandweer komt. Deze post wordt uitsluitend buiten kantoortijden gebruikt door vrijwilligers. Indien bij een incident in de binnenstad een de tweede brandweerauto nodig is, vertrekt die vanaf deze post.
De nieuwe post in Colmschate is nodig om ook buiten kantoortijden zo goed mogelijk aan de brandweer zorgnorm te voldoen. Deze norm houdt in dat bij een brand in de binnenstad binnen 8 minuten een tweede^ brandweerauto ter plaatse moet zijn.

De brandweer streeft er naar de post uiterlijk 1 september a.s. gereed te hebben. In eerste instantie zal er een tijdelijke voorziening in de vorm van een loods worden geplaatst. Als in de praktijk blijkt dat de nevenpost voldoet, wordt gezocht naar een definitief onderkomen. De post bestaat uit een garage, waarin buiten kantoortijden een brandweerauto gestald wordt. Daarnaast is een omkleedruimte en sanitair aanwezig.

Met de oprichting van de nevenpost in Colmschate beschikt de brandweer Deventer â naast de hoofdpost aan de Schonenvaardersstraat â over drie nevenposten verdeeld over de gemeente: in Diepenveen, Bathmen en Colmschate.
Het voorstel heeft instemming van de onderdeelcommissie en wordt voor finale besluitvorming voorgelegd aan de raad.

Publicatiedatum: 29-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 april 2005