Gemeente Deventer

Week 17, 29 april 2005

START AANLEG EERSTE FASE SPORTPARK SCHALKHAAR

De gemeente gaat een nieuw sportpark in Schalkhaar aanleggen. Het sportpark zal worden gebruikt door honk- en softbalvereniging The Eagles en Sportvereniging Schalkhaar waarin nu ook de voormalige handbalvereniging is opgenomen. De aanleg is verdeeld in twee fasen. In de eerste fase, die nu start, wordt een honkbalveld, een softbalveld en één voetbalveld aangelegd. Hierdoor krijgen The Eagles de beschikking over een eigen accommodatie en krijgt SV Schalkhaar alvast één extra voetbalveld.

Op dit moment beschikt de honk- en softbalvereniging niet over een eigen accommodatie. De vereniging had vroeger een gebrekkige accommodatie aan de Middelweg, maar is in 2000 (tijdelijk) verhuisd naar sportpark de Achterhoek. Hier maken The Eagles gebruik van de faciliteiten van voetbalclub Kon. UD. Al meer dan tien jaar wordt met The Eagles gesproken over een eigen (optimale) accommodatie. Door de aanleg van zowel een honkbal- als een softbalveld zal de vereniging volop de mogelijkheid hebben om haar sport op een goede manier uit te oefenen.

Mede op basis van de langdurige overlegperiode en de gebrekkige accommodatie waarvan de vereniging nu gebruikmaakt, heeft de aanleg van een accommodatie voor The Eagles de hoogste prioriteit.

Ook is een uitbreiding van de accommodatie van sportvereniging Schalkhaar aan het plan toegevoegd. Dit verzoek diende de vereniging al in toen zij nog viel onder de gemeente Diepenveen. Door een fusie tussen handbal en voetbal en door het voornemen om een andere bestemming te geven aan de huidige sportvelden is ook de Handbalvereniging Schalkhaar in het plan betrokken.

De firma Oranjewoud realiseert de aanleg van de eerste fase. Volgens planning zullen de werkzaamheden rond 1 augustus gereed zijn. Als de weersomstandigheden meezitten en het gras goed kan groeien, zal de Sportvereniging Schalkhaar al aan het eind van dit jaar het voetbalveld kunnen gebruiken.

De honk- en softbalvereniging The Eagles zal eerst nog een clubgebouw en kleedkamers bouwen. De vereniging zal in maart 2006 volledig gebruik gaan maken van het nieuwe sportpark.
In de tweede fase zullen nog drie voetbalwedstrijdvelden, twee trainingsvelden, een handbalveld en parkeervoorzieningen met ontsluiting voor SV Schalkhaar worden aangelegd. SV Schalkhaar zal daarbij een clubgebouw en kleedkamers gaan bouwen.

Publicatiedatum: 29-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 april 2005