Gemeente Deventer

Week 17, 29 april 2005

WATERKARAVAAN EN FOTOWEDSTRIJD WATER IN DEVENTER

De Waterkaravaan, een publiekscampagne over duurzaam waterbeheer, zal op 29 april tot en met 1 mei Deventer aandoen. Rond dit evenement is van alles te zien en te beleven. Blikvanger van de Waterkaravaan is het schip Reinwater, dat aanlegt aan de verlaagde Wellekade. Op 30 april wordt bij het schip een Watermarkt gehouden, waar ook de gemeente aanwezig zal zijn. Ter gelegenheid van de Waterkaravaan en het op handen zijnde waterplan schrijft de gemeente vanaf deze dag een fotowedstrijd uit, met als thema âWater in Deventerâ.

Watermarkt

Op de watermarkt komen bezoekers te weten hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de waterkwaliteit en het verminderen van de wateroverlast. Op het schip Reinwater is een tentoonstelling te zien over maatregelen die mensen in en om het huis kunnen nemen. Ook kunnen bezoekers op het schip hun eigen sloot- of vijverwater testen. Overheid, producenten, onderwijsinstellingen, sportverenigingen, recreatie/bedrijven en andere maatschappelijke organisaties zijn op de markt aanwezig met actieve presentaties van hun eigen projecten.

Naast informatie is er op de Watermarkt veel amusement te vinden in de vorm van theater en spel, spannende uitstapjes met de Zodiac motorboot en een waterterras met een spetterende kaart.

Mocht het op 30 april hoogwater zijn, dan verplaatst de markt zich naar de Scheepvaartstraat. De Reinwater zal in dat geval aangemeerd liggen in de eerste havenarm.

Fotowedstrijd

Ter gelegenheid van de Waterkaravaan en het op handen zijnde waterplan schrijft de gemeente een fotowedstrijd uit, met als thema âWater in Deventerâ. Deelnemers worden uitgenodigd een foto te maken met hun interpretatie van water in de gemeente Deventer. Voor meer uitleg is een folder te verkrijgen op de Watermarkt en tot eind augustus bij de balie Bouwen en Wonen van de gemeente Deventer.

De vijf beste fotoâs worden beloond met een leuke prijs. Hoofdprijs is een cadeaubon van ⬠100,-.

Ook worden de ingezonden fotoâs gepubliceerd in het Waterplan Deventer, dat eind 2005 zal uitkomen. Jurering zal plaatsvinden onder leiding van de burgemeester.
De fotoâs moeten bij voorkeur digitaal (JPG) voor 1 september 2005 worden ingezonden naar rosecretariaat@deventer.nl o.v.v. Fotowedstrijd water in Deventer of per post t.a.v. Secretariaat afd. R.O., Postbus 5000, 7400 GC, Deventer.

Publicatiedatum: 29-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 29 april 2005