Gemeente Hardenberg



Zes koninklijke onderscheidingen in gemeente Hardenberg

Vrijdag 29 april 2005

Afgelopen vrijdag, 29 april, zijn zes inwoners van de gemeente Hardenberg koninklijk onderscheiden, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van H.M. de Koningin. De koninklijke onderscheidingen werden door burgemeester Bert Meulman uitgereikt in het Hardenbergse theater De Voorveghter.

Eén inwoonster van de gemeente Hardenberg werd onderscheiden in de graad van Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het gaat om mevrouw G.M. Schrijver Hagemeijer uit Lutten.

Vijf inwoners van de gemeente Hardenberg werden onderscheiden in de graad van Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege hun verdiensten en inzet in de lokale of regionale samenleving. Het gaat om de volgende personen:


- de heer E. ten Kate, Balkbrug;


- de heer A. Klunder, Dedemsvaart;


- mevrouw E.H.M. Maathuis Oude Reimer, Hardenberg;


- mevrouw A. J. Huisman Meinders, Dedemsvaart;


- de heer H.F.P. Postma, Slagharen.

De uitreiking van de koninklijke onderscheiding van de heer Klunder vond niet plaats in Hardenberg, maar in het Drentse Zuidwolde. Dit omdat de verdiensten van de heer Klunder zich voornamelijk hebben afgespeeld binnen de grenzen van de huidige gemeente De Wolden. De onderscheiding werd daarom uitgereikt door de burgemeester van de gemeente De Wolden, de heer Kremer.