Gemeente Borger-Odoorn


29-04-2005
OMGEVING KAMPAKKERS BORGER OP DE SCHOP

Volgende week wordt begonnen met de herinrichting van de omgeving van de Kampakkers in de woonwijk Bargakkers in Borger. Het werk omvat het afkoppelen van de hemelwaterafvoeren van verharde oppervlakten (wegen, daken, pleinen) van het vuilwaterriool, aanpassing van straten en verkeersmaatregelen, aanpassing van het openbaar groen en van de openbare verlichting.

70-tiger jaren wijk
De wijk Kampakkers is een typisch product uit de 70-tiger jaren van de vorige eeuw. Een woonerf met veel obstakels, bielzen bloembakken en ander gedateerd straatmeubilair. De ingewikkelde en versnipperde groenstructuur is kostbaar in onderhoud. Het toegenomen autoverkeer maakt ook een andere inrichting van de wijk noodzakelijk. Op een van de toegangen wordt eenrichtingverkeer ingesteld.

Het herinrichtingsplan van de wijk is in nauw overleg met de bewoners tot stand gebracht. Het woonerf wordt vervangen door een 30 km zone met de daarbij behorende inrichting.
De kosten van uitvoering van het plan bedragen 334.000. Voor het project zijn subsidies verleend door de provincie (Europese subsidie) en het waterschap Hunze en Aa's. Rond 165.000 wordt betaald uit het voor afkoppelen van hemelwaterafvoeren beschikbare budget.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsmaatschappij Hoornstra uit Nieuw-Buinen en zullen eind juli zijn afgerond.