Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen bij VHT-alcoholcontroles

BREDA, 29 april 2005

Bekeuringen bij alcoholcontroles in Breda en Etten Leur

Op donderdagavond en nacht van 28 op 29 april heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant tussen 19.30 en 02.15 uur alcoholcontroles gehouden in Breda en Etten Leur. Daarbij zijn in totaal 13 bestuurders betrapt op het rijden met drank op. Vooral in Breda was het percentage overtreders hoog.

Van 19.30 tot 23.15 uur werd er gecontroleerd op de Bredaseweg in Etten-Leur.
In totaal werden er 589 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Daarbij bleek dat 6 automobilisten te veel gedronken hadden. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt. Een van deze bestuurders bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Een andere automobilist kreeg verder nog een bekeuring omdat hij door rood reed.

Vrijdagmorgen verplaatste de controle zich in de vroeg uren, van 00.30 tot 02.15 uur, naar de Ettensebaan in Breda. Het resultaat daar was schrikbarend hoog. In totaal werden er 47 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 7 in de fout gingen.
Van de eerste 5 automobilisten die gecontroleerd werden, waren er al 4 die te veel gedronken hadden.
Een van hen, een 37-jarige inwoner van Ossendrecht, was bij de ademanalyse ook verantwoordelijk voor de hoogste score. Hij blies 825 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Deze man was twee weken geleden ook al bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bij deze controle werden verder twee bromfietsers bekeurd voor het rijden op een bromfiets zonder helm, geen certificaat en geen verzekering.

Auteur: Jan Clarijs