Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 29 april 2005

Winkeldiefstal

TILBURG Gistermiddag om tien over halfzes hebben agenten aan het Wagnerplein in Tilburg een 42-jarige man uit deze stad aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van frisdrank. De man werd na politieonderzoek, waarbij bleek dat hij in een andere winkel ook diefstal had gepleegd, weer in vrijheid gesteld met een geldboete van 120 euro.

Agenten houden vandalen aan

TILBURG Aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van negen uur vier Tilburgse jongen aangehouden. De jongens, 16 en 17 jaar oud worden verdacht van betrokkenheid bij de vernieling van een verkeersbord. Na het politieonderzoek zijn de jongens weer ter beschikking van hun ouders gesteld. Via het Buro HALT zal er voor de vandalen naar een passende straf worden gezocht.

Dronken man veroorzaakt problemen

TILBURG Een stomdronken man heeft gisteravond rond halftwaalf voor de nodige overlast gezorgd in de IJskelderstraat in Tilburg. De man lag op straat. Agenten weten de man met veel moeite te verwijderen, maar gaat kort hierna verderop in de straat opnieuw liggen. Hierop hebben agenten de man aangehouden en na onderzoek door een arts ter ontnuchtering ingesloten.

Autobrand in Udenhout

UDENHOUT Aan de Lange Trekke in Udenhout brak vannacht rond twee uur brand uit in de carport van een woning waarin klikos en een personenauto stonden. Vermoedelijk is de brand in een van de klikos ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt Bosschenaren op na mishandeling

TILBURG Vannacht rond de klok van halfvier hebben agenten in de Juliana van Stolbergstraat in Tilburg twee mannen uit Den Bosch aangehouden. Zij zijn 17 en 32 jaar oud en zij worden verdacht van de mishandeling van een 18-jarige Tilburger. Deze laatste wilde sussen bij een onenigheid die er tussen de Bosschenaren en enkele vrienden van de Tilburger was. Hierbij kreeg de Tilburger klappen. Agenten die dienst deden tijdens het horecatoezicht ontdekten de mishandeling op heterdaad. De Bosschenaren zijn voor nader onderzoek ingesloten en van het slachtoffer heeft de politie vannacht een aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto-inbreker aangehouden

TILBURG Vannacht om tien over halfvijf hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 44-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in de auto van een 24-jarige man uit Tilburg. Deze auto stond geparkeerd aan de Spoorlaan in Tilburg. Rond vijf over halfvijf kregen agenten de melding dat een getuige de auto-inbreker op heterdaad had betrapt bij de auto-inbraak. De auto-inbreker had met een steen een achterruit van de auto vernield. De getuige was achter de auto-inbreker aangegaan en waarschuwde de politie. Die kon op aanwijzing van de getuige de auto-inbreker aanhouden. Van het slachtoffer heeft de politie vannacht een aangifte opgenomen en de auto-inbreker is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman