Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Disrict Breda

BREDA, 29 april 2005

Politie houdt geweldplegers aan: slachtoffer buiten bewustzijn

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie te voet gesurveilleerd in het uitgaanscentrum van Breda. Rond 03:00 uur hielden agenten twee 24-jarige inwoners van Breda aan. Het tweetal had zich kort daarvoor schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging voor een horecagelegenheid aan de Reigerstraat. Een 20-jarige man uit Heiningen werd hierbij zonder directe aanleiding geslagen en geschopt. Het slachtoffer was daardoor enige tijd buiten bewustzijn. Hij heeft zich aan verwondingen in zijn gelaat laten behandelen in het ziekenhuis. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Aanhouding na huiselijk geweld

BAARLE-NASSAU: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 58-jarige inwoner van Baarle-Nassau aangehouden na mishandeling van zijn 59-jarige echtgenote. Rond middernacht werd de hulp van de politie ingeroepen toen ruzie ontstond tussen het echtpaar in hun woning. De man bleek zijn vrouw meerdere klappen te hebben verkocht en werd in verband met huiselijk geweld aangehouden. Hij is ingesloten voor onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Derde verdachte autodiefstal aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond aan de Nieuwe Huizen een 46-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw werd door de politie gezocht in verband met een diefstal van een auto donderdagmiddag Achter de Lange Stallen. De Bredase wist zich gisterenmiddag aan haar aanhouding te onttrekken toen de politie twee andere inzittenden van de gestolen auto konden aanhouden aan de Beekstraat. De vrouw is in verzekering gesteld.

Politie houdt verdachte beroving aan

BREDA: De politie heeft donderdagavond in zijn woning een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van een beroving van een 13-jarig meisje uit Breda aan het Hamplein eerder op de avond. Het slachtoffer stond daar rond 19:30 uur toen de man op haar af kwam stappen en naar de tijd vroeg. Het meisje gebruikte hiervoor haar mobiele telefoon die de man vast mocht houden. Hij weigerde echter om deze terug te geven en toen het meisje aandrong gaf hij haar enkele klappen op haar gezicht en ging er met de telefoon vandoor. Agenten die korte tijd later van collegas het signalement van de dader hoorden, sloegen hier direct op aan. Rondom het tijdstip van de beroving hadden zij tijdens hun surveillance een man een woning binnen zien gaan die aan het signalement voldeed. De man kon worden aangehouden en is in verzekering gesteld.

Politie ontdekt hennepkwekerij in loods

BREDA: Aan het Minervum heeft de politie donderdag in een bedrijfspand een hennepkwekerij ontmanteld. De professioneel opgezette kwekerij bevond zich in twee ruimtes van een loods en bestond uit ruim 1500 hennepplanten. De politie heeft de planten en kweekapparatuur in opdracht van het openbaar ministerie in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de huurder van het pand.

Agent mishandeld bij bemiddeling huiselijk geweld: vader en zoon aangehouden

Vrijdagmorgen heeft de politie een 40-jarige inwoner van Breda en zijn 16-jarige zoon aangehouden. Rond 03:00 uur belde de vader de Gezamelijke Meldkamer in Tilburg en deelde de centralist mee dat hij zijn huisraad kort en klein had geslagen en niet langer instond voor zichzelf. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek hij zijn zoon te hebben mishandeld. Agenten besloten vervolgens om hem naar aanleiding van het huiselijk geweld aan te houden. De 16-jarige zoon probeerde deze aanhouding te voorkomen en sloeg hierbij een politieagent tegen zijn hoofd. Agenten hielden de jongen aan, waarop ook de vader buiten zinnen raakte en onder hevig verzet kon worden aangehouden. Vader en zoon zijn ingesloten voor verhoor. De politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Politie houdt man aan na weigering te vertrekken uit bureau

ZUNDERT: De politie van Zundert heeft donderdagavond een 24-jarige inwoner van Zundert aangehouden, nadat de man weigerde te vertrekken uit het Zundertse politiebureau. De man kwam rond de klok van 20:00 uur het bureau binnen en wenste een verklaring op te halen. Toen hem werd verteld dat het niet mogelijk was, omdat er bij de dienstdoende agenten niets bekend was begon hij zich vervelend te gedragen in het bureau. De man werd met lichte drang buitengezet, maar kwam even later toch weer terug naar binnen. Aan de vordering om te vertrekken wenste hij niet te voldoen. Dat kwam hem op een arrestatie te staan. De Zunertenaar kon geen verklaring geven over zijn gedrag en weigerde verdere medewerking. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert 60 bromfietsen tijdens controle: 40 bekeuringen

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft donderdag samen met het districtelijke scooterteam aan het Stationsplein en Schoonhout zestig bromfietsen gecontroleerd tijdens een bromfietscontrole. In totaal schreven agenten daarbij 40 bekeuringen uit voor:

Geen helm dragen of kinband los (8), Geen gele/oranje stickers/vlakken (2), Verzekeringsplaatje niet leesbaar (1), Overschrijden constructiesnelheid (19), Onverzekerd rijden (1), Niet op eerste vordering tonen Bromfietscertificaat (3), Versleten band (1), Als bromfietser niet de rijbaan gebruiken (1), Niet werkende rem (2), Verlichting andere kleur dan toegestaan (2). Een aantal automobilisten kregen een bekeuring voor het negeren van een parkeerverbod op de Oude Bredaseweg, niet handsfree bellen en donkere folie op de zijruiten van de voorportieren.

Inbreker komt binnen via niet afgesloten deur

BREDA: Aan de Brusselstraat is donderdagmiddag een diefstal gepleegd in een woning. De ongewenste gast maakte dankbaar gebruik van het feit dat de deur niet met het nachtslot op slot was gedraaid. De dader verrichte vernielingen aan in de woning en ging er vandoor met een DVD-speler en videorecorder. De politie is een buurtonderzoek gestart en heeft de technische recherche gevraagd een onderzoek in te stellen.

Vrouw licht gewond na poging beroving

BREDA: Aan de Emerparklaan is donderdagavond een 43-jarige inwoonster van Breda licht gewond geraakt bij een poging haar te beroven van haar tas. Het slachtoffer reed rond 22:00 uur over het fietspad van de Emerparklaan, komende uit de richting van het centrum. Toen zij richting Honsdonk reed kwam uit de richting Mijkenbroek een donkerkleurige scooter met twee daders er op haar tegemoet rijden. Bij het passeren trok een van hen met kracht aan de tas van de vrouw, waardoor zij ten val kwam op het wegdek viel. De daders kregen het niet voor elkaar om de tas af te pakken en zonder buit zijn zij er vandoor gegaan. Het slachtoffer raakte licht gewond en heeft zich ter plaatse door personeel van de ambulance aan pols en voorhoofd laten behandelen.

Man onder bedreiging mes beroofd van mobiele telefoon

BREDA: In het park aan het Valkenberg is donderdagavond een 22-jarige inwoner van Breda beroofd van zijn mobiele telefoon. Rond 22:30 uur liep hij al bellend door het park toen een onbekende man van af een bankje voor zijn pad sprong en hem bedreigde met een mes. Het slachtoffer moest zijn telefoon afgeven. Hard lopend is de dader met het toestel weggelopen in de richting van de Sophiastraat. Al schreeuwend liep het slachtoffer vervolgens achter de dader aan en riep andere mensen die in het park waren toe om de man, die gekleed was in een zwart lederen jack met witte schapenwollen kraag, aan te houden. Echter niemand kwam de man te hulp en zodoende kon de dader ontsnappen.

Dief meldt zich vrijwillig bij politie

BREDA: Donderdagmiddag heeft een 31-jarige inwoner van Breda zich vrijwillig gemeld bij de politie. De man stapte rond 16:30 uur het politiebureau binnen en meldde dat hij zich schuldig had gemaakt aan verduistering van gereedschappen van zijn werkgever, een
installatiebedrijf uit Breda, op een bouwterrein in Hoeven. De verduistering vond vorige week plaats. Uit een zeecontainer werden toen twee boormachines gestolen. Eenmaal in verhoor bekende de Bredanaar dat hij zich ook schuldig had gemaakt aan diefstal van een pinpas van een huisgenoot. Met de pas had hij enkele honderden euros gepind. De man had geld nodig oom in zijn drugsverslaving te voorzien, maar kreeg spijt van zijn daden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers