Provincie Overijssel

191 Overijsselse burgers onderscheiden

Ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag ontvangen dit jaar 191 Overijsselse burgers een onderscheiding. De onderscheidingen worden vanochtend tot 12.00 uur uitgereikt door de Overijsselse burgemeesters van de gemeente waar de te decoreren persoon woonachtig is. De hoogte van de onderscheidingen in Overijssel varieert van Lid in de Orde van Oranje-Nassau tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Commissaris van de Koningin in Overijssel, mr. G.J. Jansen, heeft vanochtend de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau (bij bevordering) uitgereikt de heer L.V. Elfers, burgemeester van Dalfsen. Bij een eerdere gelegenheid was hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is dit jaar vijftien jaar burgemeester van Dalfsen.

De heer Elfers dankt zijn 'ridderschap' aan zijn bijzondere verdiensten als crisismanager bij de uitbraak van de varkenspest - die Dalfsen tot brandhaard in de regio maakte - en als coördinerend burgemeester voor de Regio IJssel-Vecht bij de wateroverlast. Ook als mediator (bemiddelaar bij conflicten in het openbaar bestuur) bij de provincie Overijssel en als stimulator van de nieuwe, grotere gemeente Dalfsen, die is ontstaan door herindeling van de gemeenten Dalfsen en Nieuwleusen, heeft de heer Elfers zijn sporen verdiend. Daarnaast was hij tijdelijk burgemeester van de gemeente Ommen, toen deze vacature vacant was.

In de provincie Overijssel ziet de verdeling van de lintjes er als volgt uit:


- 158 personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau;


- 31 personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau;


- 1 persoon is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau;


- 1 persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Meer informatie over de decoratieniveau's en over het aanvragen van een koninklijke onderscheiding, zijn te vinden op www.lintjes.nl, de site van het Kapittel voor de Civiele Orden.

© 2005 Provincie Overijssel