Politie Zuid-Holland-Zuid

29/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-04-2005 - Persberichten District I

KERMISPISTOOLTJES
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op de kermis aan het Burgemeester Hofplein zijn op donderdagmiddag 28 april 106 imitatiewapens in beslag genomen. Surveillerende agenten signaleerden de wapens bij twee attracties op de kermis. Bij een attractie werden 88 imitatiewapens in beslag genomen. Bij de andere attractie 18. De imitatiewapens lijken op echte wapens en zijn geschikt op iemand te bedreigen. Bezit is dan ook strafbaar. Van de eigenaren van de attracties is een verklaring opgenomen. Tegen hun wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie doet een dringend beroep op ouders en jongeren die een dergelijk speelgoedpistool in hun bezit hebben gewonnen, deze in te leveren bij de politie. De speelgoedwapens kunnen op ieder politiebureau worden ingeleverd.

DISCIPLINAIR ONDERZOEK AFGEROND
Het disciplinair onderzoek naar een aantal collegas in de regio is afgerond. Na de bekendmaking op 8 april stond er nog een vervolgonderzoek open tegen drie collegas van de surveillancedienst in district I. Ook dat onderzoek is nu afgerond, waarbij geen ernstige feiten zijn geconstateerd, maar wel laakbaar gedrag. Gelet op hetgeen er allemaal gebeurd is, krijgt een medewerker een berisping. Twee anderen krijgen een brief van ongenoegen. Zij krijgen op basis van de rapportage niet het verwijt van plichtsverzuim.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van 29 april een 69-jarige man uit Dordrecht aangehouden na een alcoholcontrole in de Torenstraat. De man moest blazen en blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

DOORGEREDEN
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Hoogvliet is op donderdagmiddag 28 april doorgereden nadat hij schade had toegebracht aan een auto op de Rijksstraatweg. De man reed daar in de richting van de N3. Bij een wegversmalling kwam hem een auto tegemoet waarbij hij de autospiegel raakte en beschadigde. Hij reed door. De politie kon hem later traceren op de Laan van London waar hij ook tegen een auto was gereden. De man stond daar gegevens uit te wisselen met de automobilist. De politie hield de 26-jarige aan. Hij bleek helemaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en doorrijden na een ongeval.

VERNIELING
ZWIJNDRECHT De politie heeft donderdagavond 28 april twee mannen van 25 en 27 jaar uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje aan de Swanendrift. De politie kreeg de melding van een persoon die had gezien hoe twee mannen de reclamekast in het bushokje vernielden en vervolgens een poster eruit meenamen. De melder belde de politie en ging zelf de twee mannen achterna. Hij kon zo de mannen aanwijzen toen de politie ter plaatse was. Die hield ze aan in de Van Meelstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling en de diefstal van de poster. De twee zijn ingesloten.

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 27 april een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie trof in de woning aan de Lijnbaan 100 hennepplantjes aan die klaar waren om geoogst te worden. De politie hield de man aan en heeft hem in verzekering gesteld. De hennep en benodigde apparatuur worden vernietigd.