Gemeente Driebergen

Koninklijke onderscheiding voor inwoners van
Driebergen-Rijsenburg

In het kader van de algemene decoratieverlening ontvingen vier inwoners van Driebergen-Rijsenburg een koninklijke onderscheiding. Burgemeester H.L.M. Bloemen reikte vanmorgen vier onderscheidingen uit in de Buitenplaats Sparrendaal. Eén onderscheiding wordt uitgereikt door de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit te Utrecht.

Mevrouw C.P. Bonda-van Brummelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligersactiviteiten vanaf 1980 op het terrein van cultuur, die ten goede komen aan de samenleving. Zij heeft zich ingezet als organisator van de Stichting Evenementen Driebergen-Rijsenburg, bestuurslid van de Stichting Marinus van Zon Prijs, bestuurslid van de Oranjevereniging Driebergen-Rijsenburg en bestuurslid van de Ondernemersvereniging Driebergen Centrum ODC). Zij kan gekwalificeerd worden als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.

De heer W.J.M.M. van Est is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwilligersactiviteiten vanaf 1973 op het terrein van sport, die ten goede komen aan de samenleving. Hij heeft zich ingezet als financieel deskundige van de Sportvereniging Spirit, als penningmeester van de Stichting Zwembad De Zwoer en als penningmeester van de Stichting Hoenderdaal Sport. Hij kan gekwalificeerd worden als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.

Mevrouw I.A.M. Wolleswinkel-Muller is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligerswerkzaamheden vanaf 1986, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving. Zij heeft zich ingezet op het terrein van crisisopvang van fysiekemotioneel getraumatiseerde kinderen. Gesproken kan worden van iemand die één of meer opvallende prestaties en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Jonkheer R.J.M. de Beaufort is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bestuurlijke en organisatorische activiteiten op diverse maatschappelijke terreinen. Hij heeft zich ingezet als de commissaris van de BV Houdstermij Griendtsveen, lid, Thesaurier en voorzitter van de Ridderschap Utrecht, bestuurslid van de Maatschappij van Welstand, penningmeester van het bestuur van de Stichting De Lichthoeve, bestuurslid van de Stichting Dierenrampenfonds, bestuurslid van de Stichting Pieters en Blokland Gasthuis-Beleggingen, schatmeester in het Kapittel van de Johanniter Orde in Nederland, lid van het Dagelijks Bestuur en lid van de Financiële Commissie van de Stichting Het Evert Zoudenbalchhuis, voorzitter van het bestuur van de Stichting Kind en Rouw, penningmeester van het bestuur van het Thurkowfonds, bestuurslid van de Stichting Interkerkelijk Orientatie (SIOC) en bestuurslid van de Stichting Jacob van Heusdenfonds.
Gesproken kan worden van iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en andere heeft gestimuleerd.

Dr. R. Hajer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn activiteiten sinds 1981 op veterinair gebied in Nederland voornamelijk op onderwijsterrein. Voor de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht heeft hij zich ingezet als voorzitter van de Onderwijswerkgroep Diagnostiek, voorzitter stafvergadering Vakgroep Inwendige Ziekten en Voeding der Grote Huisdieren, lid Examencommissie voor het Doctoraalexamen Diergeneeskunde; voorzitter Facultaire Onderwijscommissie 3de studiejaar, voorzitter Onderwijswerkgroep Diagnostiek nieuw curriculum, vice-voorzitter Examencommissie Diergeneeskunde, lid Facultaire Onderwijscommissie, voorzitter Onderwijswerkgroep Klinische Diagnostiek, voorzitter Coördinatiecommissie Onderwijs hoofdafdeling Gezondheidszorg Paard, voorzitter stafvergadering discipline Inwendige Ziekten van de hoofdafdeling Gezondheidszorg Paard, lid Onderwijswerkgroep Bouwen Functie 2, lid Onderwijswerkgroep Klinische Lessen, lid Oudercommissie Stichting Peuterspeelzaal Jagerspad te Driebergen-Rijsenburg, lid voorlopige medezeggenschapsraad van de lagere school De Uilenburcht te Driebergen-Rijsenburg, vice-voorzitter en voorzitter van de Vereniging Een School met de Bijbel, bestuurslid VWO Revius te Doorn, bestuurslid postzegelvereniging Filatelica, secretaris van de vereniging Stichts Overkwartier.
Gesproken kan worden van iemand die gekwalificeerd kan worden als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg