Gemeente Nijmegen

Ideeën van Lentenaren over toekomst Lent in kaart gebracht

Ondanks de regen en de halve finale AC Milaan-PSV, kwamen ruim vijftig Lentenaren op 26 april naar het Witte huis om met de gemeente over de toekomst van Lent te praten. Uit de bijeenkomst bleek dat de Lentenaren activiteiten, winkels en horeca in het dorp willen om het dorp levendig te houden. Men wil een supermarkt in Lent Oost behouden en men wil veel groen en ontmoetingsplaatsen.

De deelnemers aan de bewonersavond hebben in groepen overlegd over verschillende thema's die voor Lent belangrijk zijn. Er is gesproken over woningbouw in en om Lent, over welke dorpse karakteristieken van Lent op welke manier behouden zouden kunnen blijven, over welke voorzieningen men wenst en over hoe Lent in de toekomst beter bereikbaar gemaakt kan worden.

Op veel punten waren de Lentenaren het met elkaar eens. Zo wil iedereen graag activiteiten in de wijk. Met name rondom het dorpsplein. Een paar boetiekjes en een doorgroei van het cafetaria tot een leuk restaurantje met een terras zijn enkele wensen van de Lentenaren. Ondanks de komst van het winkelcentrum in de Citadel wenst men ook voor Lent Oost een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. En verder veel bomen, veel groen, hondenuitlaatplaatsen en ontmoetingsplaatsen. Wonen moet wat de Lentenaren betreft mogelijk blijven voor starters en voor ouderen.

Er waren ook discussiepunten. Met name het al dan niet autoluw maken van de dijken en het wel of niet openhouden van de verbindingen naar Oosterhout en Bemmel leverden flinke verschillen van mening op.

De gemeente zal nu de wensen en ideeën van de Lentenaren verder inventariseren en met deze inbreng een conceptvisie maken. Die wordt nog dit jaar tijdens een tweede bewonersavond ter advies aan de Lentenaren voorgelegd. Vervolgens wordt de dorpsvisie definitief uitgewerkt en zal de gemeenteraad na een formele inspraakprocedure de dorpsvisie vaststellen. De dorpsvisie is de basis voor het bestemmingsplan van Lent.