AutoRai

Ajax kiest Audi

(29-4-2005)
Audi is vanaf 1 juli 2005 sponsor van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Edwin Meijerman, directeur Audi van Ponâs Automobielhandel B.V., en Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax, tekenden gisteren in Amsterdam een contract voor vier jaar.
De overeenkomst houdt in dat Ajax Audiâs afneemt voor spelers, technische staf, directie en medewerkers. Audi sponsort de club in de vorm van een geldbedrag. In ruil hiervoor krijgt Audi uitgebreide mogelijkheden voor relatiemarketing, waaronder businessseats in de Amsterdam Arena en boarding langs het veld.

Volgens directeur Edwin Meijerman is Ajax een club van nationale en internationale allure en biedt Ajax uitstekende mogelijkheden voor relatiemarketing. âTwee redenen waarom Audi en Ajax zo goed bij elkaar passen.â Ook in het buitenland sponsort Audi een aantal internationaal toonaangevende voetbalclubs. Als partner van Audi voegt Ajax zich in het rijtje absolute topclubs als Bayern München, Real Madrid en Manchester United.

âWij zijn zeer verheugd dat we Audi als exclusieve autosponsor van Ajax bekend mogen maken. Een automerk dat wordt gekenmerkt door hoogwaardig kwalitatieve autoâs met een bijna nog betere uitstraling,â zegt algemeen directeur Arie van Eijden. âAjax is er trots op om binnenkort in Audiâs te mogen rondrijden.â