AutoRai

Winnaars Kia Driving Experience 2005 bekend

(29-4-2005)
Niet eerder was de strijd om de overwinning in de Kia Driving Experience zo spannend als in de editie 2005. De extreme omstandigheden in het Zuidwesten van de USA zorgden ervoor dat de deelnemers en hun Kia Sportages en Sorentoâs tot het uiterste moesten gaan op het asfalt én off-road.
Na zeven intensieve competitiedagen waarin de nodige Amerikaanse mijlen werden afgelegd en in vele proeven werd gestreden, vormde Las Vegas het perfecte decor voor het spannende slot van dit avontuur. Marco Rink en Peter Wubs van Team AutoWeek werden daar op 22 april jl. gehuldigd als winnaars van de Kia Driving Experience 2005.

Uit duizenden inzendingen werden na een uitgebreide selectieprocedure uiteindelijk zeven teams geselecteerd die het beste scoorden op doorzettingsvermogen, teamwork, rijvaardigheid, creativiteit en uithoudingsvermogen. Op vrijdag 15 april jl. vertrokken zij vanaf Schiphol richting Phoenix, Arizona.

Op hun ruim 2.000 mijl lange route doorkruisten de deelnemers deze editie van de Kia Driving Experience drie Amerikaanse staten, vier nationale parken waaronder de spectaculaire Grand Canyon en het adembenemende Bryce. Zij streden in tientallen proeven om de punten voor de eindoverwinning. Slalomrijden voor- en achteruit, geblinddoekt rijden, off-road trails, remproeven en creatieve opdrachten vielen hen ten deel. Gelukkig konden de teams hierbij blind vertrouwen op de Sportages en Sorentoâs die het predikaat Sports Utility Vehicle (SUV) meer dan waardig bleken te zijn.

Tot en met de laatste competitiedag bleef het spannend welk team met de eer zou gaan strijken. Aan het einde van de rit werden de punten opgeteld en kwam Team AutoWeek als winnaar uit de bus, bestaande uit Marco Rink (29) en Peter Wubs (26). Zij bleken overall de sterksten. Beiden zijn afkomstig uit het Noorden van Nederland en hebben elkaar leren kennen op de Politieschool waar zij de basis hebben gelegd voor dit geweldige teamwork. Hun uitstekende prestatie is in Las Vegas voor beiden beloond met een jaar lang gratis ADSL (aangeboden door Tiscali) en een spectaculair outdoorpakket (aangeboden door Active Leisure).

Volgend jaar is er uiteraard weer een Kia Driving Experience. Waar deze plaatsvindt is nog niet bekend, maar zeker is dat ook de vierde editie weer een spectaculair avontuur gaat worden. Op www.kia.nl kunnen geïnteresseerden de laatste ontwikkelingen blijven volgen.

De Kia Driving Experience wordt mede mogelijk gemaakt door: Algemeen Dagblad, AutoTrack.nl, AutoWeek, Radio 538 en Tiscali.

Eindstand


1. Team AutoWeek: Marco Rink en Peter Wubs (105 punten)
2. Team Algemeen Dagblad: Ad Casteleijn en Lex de Groot (89 punten)
3. Team AutoTrack: Gijs Jan van Heusden en Ron Journée (81 punten)
4. Team Kia: Frans van Kessel en Dick Willemsen (74 punten)
5. Team Athlon: Annemieke Stuit en Jan-Erik Stuit (73 punten)
6. Team Radio 538: Mark van Bommel en Jouke Schneider (63 punten)
7. Team Tiscali: Chris Korsten en Meike Roovers-Korsten (46 punten)