Gemeente Barneveld


Lintjesregen 2005, 9 onderscheidingen

Burgemeester Houben van de gemeente Barneveld heeft op 29 april 9 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente die zich op een bepaalde manier hebben ingezet voor de gemeenschap.

Mevrouw E.M. Visser-Mittelmeijer uit Stroe

Mevrouw Visser zet zich al jaren in voor de samenleving. Van 1975 tot en met 1997 was zij in diverse functies als bestuurslid verbonden aan Gymnastiekvereniging 'W.I.K.'. Daarnaast was zij van 1985 tot en met 1994 vrijwilligster bij Voetbalvereniging Stroe. Ook heeft zij zich als mede-organisator ingezet voor de zomermarkt in Stroe van 1981 tot en met 1986. En sinds 1978 is mevrouw Visser bestuurslid van de Vereniging Dorpshuis in Stroe.

Zij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer J. Maasland uit Barneveld

De heer Maasland heeft een grote betekenis gehad voor de Gereformeerde Bond in de Nederlands Hervormde kerk. Hij heeft als predikant zes kerkelijke gemeenten gediend. In de periode van 1974 tot 1988 was hij lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond. Sinds 1992 verzorgt hij de rubriek 'Uit de pers' in het blad 'De Waarheidsvriend'. En vanaf 1974 tot 1990 was hij lid van de redactie van het Gereformeerd Weekblad.

Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J.A. Donker uit Barneveld

Mevrouw Donker is vele jaren actief voor de samenleving. Sinds 1977 is zij secretaris van het bestuur van de Vereniging het dorpshuis "De Hofstee" in Stroe. Vanuit die rol was zij betrokken bij de oprichting van de Federatie voor de dorpshuizen op de Veluwe. Van deze federatie is zijn van 1982 tot 1992 secretaris geweest. Daarnaast vervult mevrouw Donkers nog diverse andere functies. Zo is zijn sinds 1980 penningmeester van het VVD bestuur afdeling Barneveld, sinds 1982 lid van het Bejaarden Comité Stroe en was zijn van 1984 tot 1988 actief in de Vereniging Dierenbescherming West-Veluwe Rand. Ook heeft zij bestuursfuncties vervuld binnen de personeelsvereniging van de Kamer van Koophandel en Fabrieken Noord-Veluwe en Achterhoek, Vrouwen Advies Commissie, Vrouwen in de VVD en de Bibliotheek Barneveld/Voorthuizen. Sinds 2000 is mevrouw Donker voorzitter van het bestuur van buurtvereniging 'Klavertje Drie Barneveld'.

Vanaf 2002 is mevrouw Donker penningmeester van de Volksuniversiteit Barnevue in de gemeente Barneveld en sinds 2003 lid van de Klankbordgroep Kootwijkerbroek.

Zij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer J. J. Kaptein uit Barneveld

De heer Kaptein is vanaf 1970 als vrijwilliger op verschillende terreinen van het maatschappelijk leven actief; binnen de kerk, onderwijs en natuur. Ook binnen het bedrijfsleven speelt hij een rol. Bij de Rabobank Barneveld was hij in de periode vanaf 1987 lid van de raad van toezicht en sinds 1993 voorzitter van het bestuur van de bank.

Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer S. Bax uit Barneveld

De heer Bax startte zijn vrijwilligersactiviteiten in zijn vroegere woonplaats Zoetermeer. Daar zette hij zich in 1963 in voor de jeugd binnen de Nederlands Hervormde gemeente. Binnen deze kerkelijke gemeente werd hij in 1965 gekozen tot ouderling. In hetzelfde jaar wordt hij bestuurslid van de Lagere Technische School waar hij snel de functie van penningmeester krijgt. Als hij daarna verhuist naar Benthuizen is hij ook daar in verschillende functies actief, zoals kampleider van het jeugdwerk, voorzitter van de mannenvereniging, bestuurslid respectievelijk voorzitter van de school met de bijbel.

In 1990 verhuist de heer Bax naar Barneveld. Daar is hij sinds 1991 als secretaris verbonden aan de beleidscommissie van de Nederlands Hervormde gemeente in Barneveld. Van 1992 tot 2000 was hij wijkouderling, sinds 1993 is hij gespreksleider van een bijbelkring en vanaf 2003 geeft hij een cursus om mensen op een laagdrempelig wijze kennis te laten maken met het geloof.

Daarnaast heeft de heer Bax verschillende bestuursfuncties vervuld bij het koor Soli Laus Deo (van 1994 tot 2003). Op dit moment is hij vrijwilliger bij verpleeghuis Norschoten waar hij als organist een zanggroep begeleidt.

Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer C.D. van Drenth uit Barneveld

De heer Van Drent is sinds 1974 de financiële steun en toeverlaat van Majorettekorps 'Esmeralda'. Ook vervulde hij diverse kerkelijke activiteiten. Tussen 1995 en 2002 was hij penningmeester van de Stichting VluchtelingenWerk Midden Nederland, afdeling Barneveld. Daarna is hij als vrijwilliger verbonden gebleven aan deze stichting. Zo verzorgt hij een belastingspreekuur en het financiële beheer van de Stichting Vrienden VluchtelingWerk Barneveld.

Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer C. van Middendorp uit Garderen

De heer Van Middendorp vervult een actieve rol in de Garderense samenleving. Van 1978 tot 1981 was hij voorzitter van de Voetbalvereniging 'Veluwse Boys'. Daarnaast is hij sinds 1980 als vrijwilliger in verschillende functies verbonden aan de gemeentelijke brandweer, afdeling Garderen. Ook was hij van 1983 tot 2001 bestuurslid van de Vereniging voor Plaatselijk Belang Garderen e.o.. De heer Van Middendorp is vanaf 1993 lid van de taptoecommissie en heeft 10 jaar lang gefungeerd als marktmeester van de zomeravondmarkten in Garderen.

Maar ook heeft hij een bijdrage geleverd aan verschillende boekuitgaven zoals: Het Molenboekje; Garderen, het baken in het groen; In vuur en vlam, 60 jaar vrijwillige brandweer in Garderen. Bovendien levert hij twee maal per jaar zijn medewerking aan het boekje Dorpspraot.

Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer Boeve uit Garderen

De heer Boeve is sinds 1974 diaken van de Nederlands Hervormde gemeente in Garderen. Van 1968 tot 1981 was hij bestuurslid van de kleuterschool en daarna tot 1999 bestuurslid van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs in Garderen, Stroe en Kootwijkerbroek. Als werknemer van veevoederbedrijf Alpuro maakte hij van 1990 tot 2003 deel uit van het bestuur van het Sociaal Fonds Alpuro. Een fonds dat werknemer ondersteunt die buiten hun toedoen geconfronteerd worden met een structurele teruggang in inkomen. Ook op het gebied van ouderenzorg was de heer Boeve actief. Van 1975 tot 2000 was hij bestuurslid van zorgcentrum 'Nebo' en vervolgens van de Raad van Toezicht. Ook zet hij zich al jaren in voor HdS, een christelijke organisatie voor zorg en welzijn, sinds 2003 als lid van het algemeen bestuur.

Hij wordt benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer C.P. Hoogeveen uit Garderen

De heer Hoogeveen was tot vorig jaar verbonden aan de keten Bilderberg Hotels & Restaurants. Als directeur van hotel-restaurant 't Speulderbos in Garderen heeft hij zich sterk gemaakt voor een tweede Bilderberg-hotel in Garderen. Ook heeft hij zich ingezet voor het Koninklijk Verbond van Ondernemers in het Horeca- en Aanverwante bedrijf.Ook op ander terreinen heeft hij zich verdienstelijk gemaakt. Zo heeft hij zich ingezet voor de Regio VVV Veluwe Vallei en voor de natuur. Ook was hij actief voor de Garderense Ondernemers Vereniging, de Rabobank Voorthuizen. Van 1980 tot 1996 was hij lid van het kerkbestuur van de Rooms Katholiek kerk in Putten.

Hij wordt benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Barneveld, 25 april 2005

Communicatie

Mutatiedatum 29/04/2005