Politie Groningen

Persberichten vrijdag 29 april 2005

Provincie Groningen 29-04-2005 -

Groningen: brand door hennepkwekerij
Vermoedelijk is een pas aangelegde hennepkwekerij op de zolder van een woning aan de Diamantlaan de oorzaak geweest van een beginnende brand. Donderdagavond kreeg de politie melding van brand op de zolderverdieping van de betreffende woning. In afwachting van de komst van de brandweer werden uit voorzorg de beide aangrenzende woningen ontruimd. Nadat de brandweer de brand vrij snel onder controle had, bleek dat er op de zolder een hennepkwekerij aanwezig was met 145 plantjes. De stroom was omgeleid buiten de meter om. De brand was vermoedelijk ontstaan in de stroomvoorziening van de kwekerij. In opdracht van justitie zijn de planten, filters en lampen afgevoerd en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners, te weten een 19-jarige vrouw en een 25-jarige man.

Groningen: politie houdt drietal aan voor drugshandel
De politie heeft donderdagmorgen drie inwoners van Groningen aangehouden voor de handel in drugs. Het betreft drie mannen in de leeftijd van 32, 41 en 38 jaar. Het drietal verkocht drugs vanuit een pand aan de Oosterhamrikkade in de stad. Bij de aanhouding werden onder meer 34 bolletjes heroïne en cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De drie Stadjers zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inwoners Hoogezand aangehouden
Een 19-jarige inwoner van Hoogezand en diens 20-jarige kompaan zijn donderdagnacht op de Florakade in de stad aangehouden voor betrokkenheid bij een botsing waarbij ze zich uit de voeten hebben gemaakt. De 19-jarige bleek de bestuurder te zijn geweest van een personenauto die op de Florakade tegen geparkeerd staande autos was gebotst waardoor flinke schade was ontstaan. Het tweetal liet de auto staan en wilde net in de auto van een kennis vertrekken toen ze door de politie werden staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hij had 1.1 promille alcohol in zijn bloed. Vanwege het ongeval en het feit, dat hij korte tijd gelden ook al was bekeurd voor het rijden onder invloed, is zij n rijbewijs ingevorderd. Het tweetal kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht aan de Wiemers in Veendam een 62-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een politiecontrole te veel drank op te hebben. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse die 1.2 promille uitwees. De verdachte is na verhoor met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.

Winschoten: politie houdt beschonken bestuurder aan
Een 34-jarige automobilist uit Winschoten is donderdagnacht door de politie aangehouden aan het Hommesplein in zijn woonplaats. De reed hard weg toen hij een politieauto zag. Na een korte achtervolging stopte de man, stapte uit en wilde onder het luid roepen van ik heb niet gereden wegsprinten. Hij werd echter aangehouden. Bij een blaastest bleek de man te veel te hebben gedronken en werd naar het bureau gebracht. Daar werd 1.55 promille alcohol vastgesteld. Na verhoor is de Winschoter met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Leek: automobilist door politie aangehouden
Aan de Van Panhyuslaan in Leek heeft de politie donderdagnacht een 23-jarige automobilist uit Leek aangehouden. De man bleek bij een controle te veel alcohol op te hebben. De ademanalyse aan het bureau wees 1,25 promille uit. De verdachte is na verhoor met een rijverbod en een proces-verbaal heengezonden.

Leek: politie houdt dronken bromfietser aan
Een 26-jarige man uit Marum is donderdagnacht door de politie aangehouden aan de Schreiershoek in Leek. De man bleek bij een politiecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.30 promille alcohol uit. Na verhoor is de man heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Heiligerlee: hennepkwekerij
Na meerdere geurklachten stelde de politie donderdagmorgen een onderzoek in bij een boerderij aan de Dillenburglaan in Heiligerlee. Ook politiemensen namen een hennepgeur waar en op de zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen. Politiemensen vonden een kleine 1200 net geoogste planten. Daarnaast vonden ze ruim 1500 net opgekweekte hennepplantjes. De hennepplantage is ontmanteld en de hennepplanten zijn in beslag genomen en direct vernietigd. De eigenaar van de kwekerij meldde zich kort na de ontmanteling bij de politie. De man, een 32-jarige man uit Groningen, is aangehouden en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles regio: donderdag
Marum: De Scheiding
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 315 voertuigen, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 116 km.
Leens: Provincialeweg N361
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1840 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 117 km.
Harkstede: Hoofdweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 307 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 145 km.
Veendam: Egypteneinde
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 374 voertuigen, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 89 km.