Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kabelsector wil Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten

Den Haag, 29 april 2005 - VECAI gaat in op de uitnodiging van de Consumentenbond om in SER-verband over geschillenbeslechting voor internet te overleggen. Het doel moet zijn om te komen tot één nieuwe Geschillencommissie Elektronische Communicatiediensten die bevoegd is om in geschillen over radio, televisie, telefonie en internet uitspraken te doen. Rob van Esch, directeur van VECAI: "Internettoegang is een volwassen markt geworden en daar hoort een goede manier van geschillen oplossen bij."

De op te richten geschillencommissie moet in een laagdrempelige geschilbeslechting voor consumenten en internetaanbieders voorzien. Op dit moment kunnen consumenten voor geschillen over radio- en televisie via de kabel en voor telefonie al bij onafhankelijke geschillencommissies terecht. Voor internet is die mogelijkheid er nog niet.

Den Haag, 29 april 2005
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R.F. van Esch, Algemeen Directeur van VECAI, via telefoonnummer 070-3053333 / 06-20600535. VECAI is de koepelorganisatie van Nederlandse Kabelbedrijven. De taak van VECAI is het behartigen van de belangen van de Nederlandse kabelbranche.