Gemeente Hellendoorn


Actie regenton gemeente Hellendoorn

Waterbeheer in de tuin
Voor een beter milieu zorgen, is helemaal niet zo moeilijk als de meeste mensen denken.
Jaarlijks valt er nl. 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit water regelrecht in het riool. Dat is zonde. Zeker als het warm en droog weer is, kan dit water goed gebruikt worden voor de tuin. U kunt het regenwater opvangen in een regenton. Met een regenton voor 100 tot 150 liter water kunt u per jaar zeker zevenduizend liter drinkwater besparen. Dit doet u door regenwater te gebruiken voor klusjes waarvoor u anders drinkwater zou gebruiken.

Door een regenton te gebruiken:

* bespaart u kostbare leidingwater

* heeft u water wat gratis uit de lucht komt vallen
* vangt u zacht regenwater op, op de juiste temperatuur
* heeft u water wat beter is voor uw kamer- en tuinplanten
* kunt u kleine schoonmaakklusjes doen

* heeft u buiten in de tuin water binnen handbereik
* heeft u door een eenmalige investering jarenlang gratis gietwater

Gereduceerd bedrag
Wij bieden u als inwoner van de gemeente Hellendoorn de mogelijkheid om een regenton tegen een gereduceerd bedrag aan te schaffen, waardoor u leidingwater bespaart wat ten goede komt aan het milieu, uw tuin en uiteindelijk uw portemonnee.

* 168 liter ⬠33,=

* 210 liter ⬠14,=

* 220 liter ⬠23,=

* standaard ⬠15,=

Drie modellen
Kom vrijblijvend de regentonnen bekijken bij het loket Bouwen en milieu , op de locatie Hendrik Wormserplein 2 in Nijverdal. U kunt kiezen uit 3 modellen met een inhoud van 168 liter, 210 liter of 220 liter. Alle drie regentonnen worden compleet geleverd met een aftapkraantje met gardena aansluiting; bij de 168 en 220 liter-tonnen zit het regenpijpsysteem met ingebouwde overloop erbij èn de 168 liter-ton is uitgevoerd met een kinderveilige deksel. Ook kunt u voor ⬠15,= een standaard bestellen om de regenton verhoogd te plaatÂsen, waardoor een gieter of emmer ondergehouden kan worden, om het te vullen.

Bekijken en/of bestellen van 9 t/m 27 mei 2005
De drie tonnen zijn van 9 t/m 27 mei 2005 op werkdagen (m.u.v. feestdagen) te bezichtigen van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 14.30 uur bij het loket Bouwen en milieu, op de locatie Hendrik Wormserplein 2 in Nijverdal.
Wanneer u een keuze heeft gemaakt, kunt u de bestelling doorgeven en betalen bij een medewerÂker van het team Vergunningen. U ontvangt dan een betaalbewijs waarmee u op een nader te bepalen tijdstip uw regenton kunt afhalen. In deze advertentie van het Twents Volksblad zal bekend worden gemaakt wanneer dit is. Voor meer informatie over de regentonnen kunt u ook contact opnemen met mevrouw A.P. Nunumete van het team Vergunningen, telefoonnummer 0548 - 630537.

Waar en wanneer ophalen
Nadat wij weten hoeveel tonnen er zijn besteld, worden ze door de fabrikant geleverd. Met het betaalbewijs kunt u op nader te bepalen tijdstippen uw regenton dan op de gemeentewerf aan de KerkÂstraat te Nijverdal afhalen. In de gemeentelijke advertentie van het Twents Volksblad kunt u lezen wanneer u de regenton kunt ophalen. Dus houdt u deze de komende tijd goed in de gaten.