Gemeente Heerhugowaard


Lintjesregen

Acht Heerhugowaarders zijn 29 april koninklijk onderscheiden.

Burgemeester spelt lintje op bij Peter Koper

Acht Heerhugowaarders zijn 29 april koninklijk onderscheiden op het gemeentehuis. Burgemeester Han ter Heegde spelde de bijbehorende versierselen op.

Peter Koper, directeur BCH, werd benoemd tot ridder van de orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet op de terreinen sport, scouting, kinderopvang, parochie en ontwikkelingshulp.

Gerrie Groot, Siem de Haan, Pieter van Essen, Pieter Zwaagstra, André Blank, Paul Reus en Cornelis Willem van Kranenburg zijn benoemd tot lid van de orde van Oranje Nassau.

Gerrie Groot zet zich sinds 1973 in voor de samenleving. Dit doet hij door (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van sport, cultuur, welzijn, kerkelijk leven en het waterschap.

Cornelis Willem van Kranenburg zet zich naast de voetbal en handbalsport in voor de hengelsport.

Paul Reus zorgt sinds 1994 ervoor dat de pastorietuin en begraafplaats van de Heilige Familiekerk in 't Kruis er goed uit zien. Daarnaast is hij sinds jaar en dag bezig met (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van kerk, onderwijs, sport en de personeelsvereniging.

André Blank zet zich sinds 1970 in voor de plaatselijke middenstand. Zo is hij sinds 1990 actief voor de Activiteitencommissie van de Middenstandvereniging.

Pieter Zwaagstra houdt zich al sinds 1961 bezig met activiteiten op het gebied van het kerkelijke leven. Hij is gastheer in ontmoetingscentrum De Brink.

Pieter van Essen heeft zich gedurende ruime tijd voor de samenleving ingespannen. Dit op het gebied van zorg, welzijn, kerk en ouderen. Hij was onder meer actief in de Stedenband Heerhugowaard-Kalisz (Polen).

Siem de Haan is onder meer oprichter van de Stichting ter bevordering van het creatief gebruik van het West-Fries dialect, actief lid van het politiek Café in De Schakel en medeoprichter van Schrijvenswaard .

29-4-2005