Opnieuw groei voor APC

Utrecht, 29 april 2005 - American Power Conversion (APC - Nasdaq: APCC) heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal van 2005.

De omzet voor het eerste kwartaal van 2005 bedroeg 408,0 miljoen dollar. Dat is een stijging van 16% ten opzichte van 351,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2004. De nettowinst voor het eerste kwartaal van 2005 bedroeg 36,0 miljoen dollar, ofwel $ 0,18 per aandeel. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 34,7 miljoen dollar, ofwel $ 0,17 per aandeel, in het eerste kwartaal van 2004.

Rodger B. Dowdell, President en CEO van APC: "Het eerste kwartaal hebben we opnieuw groei kunnen realiseren, net als in de afgelopen zeven kwartalen. Zo groeide de omzet in InfraStruXure-systemen met bijna 90% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het Large Systems-segment van APC heeft daarmee de toon gezet voor groei in het bedrijf. We hebben opnieuw geïnvesteerd in de markt voor netwerkkritische infrastructuur, een goede investering gezien de groeiende omzet in dit segment. Daarnaast kennen we nog steeds goede resultaten in ons Small Systems-segment, zien we groei in de Back-UPS-systemen en is er een aanhoudende vraag naar onze Smart-UPS-systemen. Dit segment blijft zorgen voor goede resultaten. Het toont aan dat APC een voorkeurspositie heeft in de mid-market en in de consumentenmarkt voor UPS-systemen en spanningsbegrenzers."

Noord- en Latijns-Amerika waren verantwoordelijk voor 50% van de omzet in het eerste kwartaal. Europa, het Midden-Oosten en Afrika leverden 29% van de totale kwartaalomzet en Azië was in het eerste kwartaal verantwoordelijk voor 21% van de omzet.

Voor het volledige Engelstalige bericht:

http://investor.apcc.com/phoenix.zhtml?c=85613&p=irol-newsArticle&ID=703012&highlight

Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een wereldwijd leverancier van systemen die de beschikbaarheid, beheerbaarheid en prestaties van gevoelige elektronische apparatuur zoals informatiesystemen en netwerken - maximaliseren. APC heeft zijn hoofdkantoor in West Kingston (Rhode Island/VS) en behaalde in 2004 een omzet van 1,7 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000, Nasdaq 100 en S&P-500. Extra informatie over APC en zijn oplossingen staat op: www.apc.com/nl