Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

29/4/2005 - Koninklijke onderscheidingen 2005

De heer mr. H.G.M. Strous, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Strous heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als burgemeester van de gemeente Voerendaal en zijn inzet voor diverse organisaties zowel in Limburg als daarbuiten (o.a. President Commissaris Waterleidingmaatschappij Limburg; Voorzitter Raad van Toezicht Kredietbank Limburg; Voorzitter Landinrichtingscommissie Centraal Plateau; Voorzitter Jo Hansenprijs voor Limburgse Volkscultuur; Voorzitter Faunabeheerseenheid Zuid-Limburg; Lid landelijke adviescommissie bezwaarschriften IZA; Lid raad van toezicht Mondriaan; Lid bestuur Dierenasiel OZL, etc.)

Liefde voor het openbaar bestuur
Liefde voor het openbaar bestuur

De heer B.P.J. Lipsch, Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Lipsch is bijna 50 jaar actief bezig met Judo. Dat leidde ertoe dat hij in 1972 mede-oprichter was van Judoclub Voerendaal. Ook is de heer Lipsch actief geweest als Judo-examinator bij het district Limburg. Tevens heeft hij een boek geschreven waarin allerlei facetten van Judo belicht worden.
De heer Lipsch zet zich verder in als vrijwilliger bij "Tafeltje dekje".

Liefde voor de sport Liefde voor de sport

Mevrouw J. Oude Luttighuis-van Vliet, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Mevrouw Oude Luttighuis is gedurende een periode van bijna 30 jaren bijzonder actief als vrijwilliger in bestuurlijke en uitvoerende zin op diverse maatschappelijke terreinen. Genoemd kunnen o.a. worden: de Unie van Vrijwilligers; de Zonnebloem; Comité Kinder-/Zomerpostzegels; Lector/collectant Parochie Maria van Altijddurende Bijstand; inzameling materialen voor de Vincentius-stichting, individuele verzorging van bejaarden/zieken zonder familie; etc.

Liefde voor de medemens

De heer F.H.A. Ladenstein, Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Ladenstein heeft zijn verdiensten hoofdzakelijk liggen bij de Konijnen en Pluimveefokkersvereniging "Nut en Sport". Hij heeft de functie secretaris/penningmeester.
De heer Ladenstein is lid en clubkeurmeester van konijnen-speciaalclub FaRoDe en keurmeester van de konijnen-keurmeester vereniging (K.K.V.). Verder is hij bestuurslid van de Provinciale Afdeling van de Nederlandse Konijnenfokkers Bond (N.K.B.) en tevens lid van de examencommissie van deze bond. Ook maakt hij deel uit van de geschillencommissie van de N.K.B.
Daarnaast is de heer Ladenstein lid van het Algemeen Bestuur van de Stichting Trefcentrum Kunderhoes.

Liefde voor de dieren

De Heer W.J. Schroten, Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Schroten is sinds 1970 bestuurslid van de verschillende stichtingen die het gemeenschapshuis Ransdaal tot stand hebben gebracht. Het gebouw wordt intensief gebruikt door de school, de oudervereniging, zij-actief, jeugdvereniging, jeugdorkest, wandelvereniging en een 8-tal sportclubs.
Ook is de heer Schroten bestuurslid van wandelvereniging De Wandelvrienden. Hier is hij betrokken bij de voorbereiding en het uitzetten van 3 jaarlijks te organiseren bondswandeltochten. Ook worden er elke maand wandeltochten georganiseerd voor leden. Verder is de heer Schoten lid van fanfare Les Amis Reunis te Ransdaal en toont hij zijn betrokkenheid bij het tot stand brengen van het jaarlijks Ranzelfestival.