Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 april 2005


Winterswijk - Politie zoekt getuigen aanrijding


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die donderdag rond 16.25 uur plaatsvond op de Gasthuisstraat. Hierbij werden een 58 jarige voetgangster en haar driejarige kleinzoon, beiden uit Winterswijk, aangereden door een scooter. Volgens getuigen kwamen er twee bromfietsers met een behoorlijke snelheid vanuit de Gasthuisstraat aanrijden. Op dat moment staken de vrouw en het kind over. De eerste bromfietser remde af, de andere kwam in aanrijding met het tweetal. De vrouw viel met haar gezicht op de weg en liep behoorlijke verwondingen op in haar gezicht. Zij werd behandeld in het ziekenhuis. Het kind bleef ongedeerd. De bromfietser, een jonge knul met een zwart/witte helm viel en reed vervolgens weg. Hij reed op een donkerblauwe/zwarte scooter. De politie wil graag in contact komen met getuigen die zich nog gemeld hebben of mensen die weten wie de jongen op de scooter is. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Hengelo - Vrachtwagen botst tegen boom


De Veldhoekseweg is donderdag zo'n drie uur afgesloten geweest in verband met een eenzijdige aanrijding. Een 36 jarige vrachtwagenchauffeur uit Doetinchem was rond 17.15 uur in een bocht tegen een boom gereden. Hierdoor was de vrachtwagen gekanteld en lag het voertuig dwars over de weg. De vrachtwagen moest door twee takelwagens rechtgetrokken worden en kon hierna worden weggesleept. De Doetinchemmer raakte licht gewond.


Borculo - Hardloopster aangereden door bromfiets


Een 30 jarige Boculose werd donderdagavond rond 18.35 uur aangereden door een onbekend gebleven bromfietser. De vrouw was op het fietspad aan de Barchemseweg aan het hardlopen richting Borculo. Achter haar kwam een bromfietser aangereden. Passanten zagen opeens de vrouw en de bromfietser in de berm liggen. Toen de getuigen hulp wilden verlenen krabbelde de bromfietser op en ging er als een haas vandoor. Een getuige is nog achter hem aangereden, maar kon hem niet bijhouden. De vrouw moest met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. Door de politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De politie wil dan ook graag in contact komen met de bromfietser. Het gaat om een jongen met een lange blonde paardenstaart. Hij was geheel gekleed in het zwart en droeg een zwarte helm. Hij reed op een zwarte bromfiets van een oud type.


Neede / Doetinchem - Drankrijders betrapt


Agenten hebben donderdagavond bij controle op de Rondweg in Neede een 55 jarige automobilist uit Doetinchem betrapt op het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 1,1 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Een 34 jarige automobilist uit Doetinchem blies afgelopen nacht (do/vrijd) tijdens controle op de C. Missetstraat 1,4 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Borculo - Poging brandstichting


Agenten hebben donderdagmorgen vier tieners uit Doetinchem aangehouden. Zij worden er van verdacht bij een school aan de Schoollaan brand gesticht te hebben. Rond 10.45 uur rook men in de school een brandlucht. De gewaarschuwde brandweer constateerde dat isolatiemateriaal in de spouwmuur aan het smeulen was. Dit werd gelijk uitgemaakt door de brandweer. Door de school werd direct een onderzoek ingesteld naar de mogelijk daders. Hierbij kwam het groepje van de vier tieners naar voren. De vier werden door de politie aangehouden. Eén van de vier bleek de veroorzaker van het brandje. De andere drie hebben toegekeken. De jongen zal worden doorverwezen naar een preventieproject.


Doetinchem - Schoonveegactie op "De Veentjes"


Agenten hebben donderdagavond 19 bekeuringen uitgeschreven voor samenscholing, drinken op straat en niet in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Verder werden 6 aanhoudingen verricht. Een groep van ongeveer 20 mensen, voornamelijk dak- en thuislozen veroorzaakten overlast op De Veentjes. Zij werden bekeurd en gevorderd het plein te verlaten. Dit gebeurde en al mokkend verliet met het plein. Toen agenten even later de situatie controleerden was er nog een groepje op het plein. Zij werden met zacht drang van het plein verwijderd. Na 20 minuten bleken er nog steeds mensen uit de groep op het plein rond te hangen. Deze 6 aanwezigen werden aangehouden.


Aalten - Inbraak bij tankstation


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken bij een tankstation aan de Bocholtsestraatweg. Men wist binnen te komen via het dak. Weggenomen werd een onbekende hoeveelheid sigaretten.


's-Heerenberg - Geen gordel

Agenten hebben donderdagmiddag bij controle op de Lengelseweg 24 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd een automobilist bekeurd omdat de APK van de auto verlopen was en een bromfietser werd bekeurd, omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --