Gemeente Reimerswaal


Ook ik Reimerswaal een lintjesregen!

Het jaar 2005 had een rijke lintjesregen in Reimerswaal. Aan maar liefst zes personen is een lintje uitgereikt. De uitreiking vond plaats in Rilland en in Kruiningen. De volgende personen werden verblijd met de Koninklijke Onderscheiding.

De heer J.C. Bakker uit Rilland kreeg voor zijn inzet en activiteiten voor de visserijbranche (sedert 1980), de gymnastiekvereniging WIK (sedert 1980) en Dorpshuis 'Luctor et Emergo' (sedert 1990) de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L.A.M. van Weele uit Rilland kreeg voor zijn inzet en diverse activiteiten die hij ont-plooit voor de samenleving op het terrein van de hulpverlening, cultuur en onderwijs (sedert 1970) de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer G. de Lange uit Rilland kreeg op grond van zijn inzet en activiteiten op het terrein van kerk, onderwijs en gezondheidszorg maar mede ook op grond van zijn werk en onder-zoek met betrekking tot relatiegestoorde/onthechte kinderen de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is de grondlegger van de SocioGroepsStrategie (SGS), een aantoonbare opvoedingsmethodiek die gehanteerd wordt in Rijksinrichting Den Engh en die in binnen- en buitenland erkend wordt.

Mevrouw L.C. Duijster-van Diggelen uit Krabbendijke kreeg voor haar activiteiten die zij ver-richt op het terrein van kerk en welzijn op zowel bestuurlijk als uitvoerend niveau de ko-ninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zet zich onder meer in voor het comit Woord en Daad, Tafeltje Dekje, de NVP en zorgcentrum Ter Weel.

De heer J.W.P. Cornelisse uit Yerseke kreeg zijn onderscheiding voor al de bestuurlijke acti-viteiten die hij ontplooit op terreinen van de vertaling en verspreiding van Bijbels, de plaatse-lijke en provinciale organisaties voor de instandhouding van molens, de 4 mei herdenking in Yerseke, regionale historie en de openbare bibliotheek in de gemeente. De heer J.W.P. Cor-nelisse werd de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt.

De heer J.A. Bliek uit Krabbendijke kreeg de onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet die hij verricht op kerkelijk (sedert 1972), politiek (sedert 1970) en onderwijs (sedert 1984) ter-rein. Ook zijn langdurige inzet op diverse maatschappelijke terreinen heeft er toe bijgedragen dat decorandus de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau kreeg uitgereikt.
(Geplaatst op: 29-04-2005)