Gemeente Dordrecht


---

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Vincent Brinkhof

Tijdens de Algemene Gelegenheid in de raadzaal van het stadhuis op vrijdag 29 april aanstaande om 10.30 uur zal burgemeester R.J.G. Bandell de volgende Koninklijke onderscheidingen uitreiken: Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Mevrouw J.L. Bakker-Arkenbout, Noorderhoofd 124, 3311 RD Dordrecht, Meer dan 25 jaar als vrijwilliger actief voor Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging, geeft al 18 jaar rondleidingen in de Grote Kerk en was 20 jaar (bestuurlijk) actief voor de Zendingscommissie van de Gereformeerde Kerk.

H. Bax, Hugo de Grootlaan 37, 3314 AE Dordrecht, Sinds 1965 (bestuurlijke) activiteiten voor het jeugdwerk en thans nog voor de Y.M.C.A. en sinds 1972 ook (bestuurlijk) actief voor de Hervormde Gemeente met name voor de Stichting Diakonaal Aandachtscentrum.

Mevrouw K. Biever, Van Doesburg-erg 99, 3315 RD Drodrecht, 40 jaar onafgebroken werkzaam als verpleegkundige, waarvan 35 jaar bij het huidige Albert Schweitzer Ziekenhuis. Intensief bezig met het overdragen van kennis en het doen van onderzoek naar kwaliteitsverbetering en patiëntenzorg.

Mevrouw J. Blom, Lariksstraat 43, 3329 AJ Dordrecht, 40-jarig werkzaam in het onderwijs en sinds 1960 (bestuurlijk) actief voor Korfbalvereniging `Quick' tot aan de fusie met twee andere korfbalverenigingen in 1999 en vanaf die tijd (bestuurlijk) actief voor de Stichting Delta Sporthal.

Mevrouw P. Dam-de Jong, Talmaweg 111, 3317 RC Dordrecht, 25 jaar vrijwilligerswerk voor de Unie van Vrijwilligers als patiëntenbegeleidster en 15 jaar als kosteres en contactdame voor de Ontmoetingskerk in Sterrenburg en de Stephnuskerk in Crabbehof.

G. A. van der Heijden, Troelstraweg 178, 3317 TL Dordrecht, Sinds 1928 een zeer actieve vrijwilliger voor het Leger des Heils. In 1972 is hij `Envoy'geworden en sindsdien leidt hij diensten in kerken, bij het Leger des Heils, bij sociale pensions en bij bejaardenhuizen in Dordrecht en Gorinchem

J.M. Hopma, Elzenlaan 5, 3319 XA Dordrecht,
Sinds 1984 (bestuurlijk) actief betrokken bij de Kiwanisclub. Hij was in 1984 mede-oprichter van Kiwanis Zwijndrecht en in 1992 mede-oprichter van Kiwanis Dordrecht. Hij is ook (bestuurlijk) betrokken bij Dordrechtse Ondernemersvereniging, Stichting Beveiliging bedrijventerreinen Dordrecht en de Stichting Bach-orgel.

P. van Huizen, Johan de Wittstraat 170, 3311 KJ Dordrecht, Bijna 20 jaar voorzitter van de reünie en belangenvereniging 7e bataljon Garderegiment Grenadiers. Is ook al geruime tijd (bestuurlijk) actief voor de Vereniging van gediplomeerden in de zuivelindustrie en voor de Gereformeerde Kerk van Dordrecht. Hij is ook14 jaar persoonlijk instructeur van alarminstallaties voor ouderen.

drs. S.P. Huizinga, Houttuinen 1c, 3311 CE Dordrecht, Mede-oprichter en bestuurslid van Ondernemingssociéteit De Sleutel en van de Stichting Vrienden van het museum mr. Simon van Gijn. Daarnaast ook (bestuurlijk) actief voor de Dordrechtse Lawn- en Tennisclub, Stichting Dordtse Academie en de Commissie tot Uitdeling van Rumfordse Soep.

J. Knaape, Monarda 16, 3317 HL Dordrecht,
Tot voor kort 45 jaar (bestuurlijk) actief geweest voor de Nederlands Hervormde Kerk in Dordrecht en met name voor de Bandrecorderdienst, waarbij gedurende al die jaren huisbezoeken werden afgelegd bij ouderen en andere aan huis gebonden mensen. Heeft gezorgd voor de introductie van de kerktelefoon.

H.A.A.M. Janssens, Slauerhoffstraat 14, 3319 BT Dordrecht In 2000 40-jarig ambtsjubileum bij Netwerk. Is zeer actief voor de Accordeon Vereniging Drechtsteden en voor de Toonkunstmuziekschool, zorgt met name voor het vervoer van de muzikanten en de instrumenten. Is mantelzorger en adviseert de ondernemingsraad van Kringloopbedrijf Netwerk.

A.C.L. van Krieken, Kees Boekelaan 9, 3312 KH Dordrecht, In 2004 het 40-jarig ambtsjubileum als theatertechnicus bij Schouwburg Kunstmin. Als vrijwilliger ook actief op het gebied van theater, met name voor amateurverenigingen zoals Inter Amicos, het Schippersinternaat en Ons Koor. Weet alles over de uitgebreide historie van Kunstmin.

B. de Wit, Talmaweg 14, 3317 RD Dordrecht
Onder andere (bestuurlijk) actief voor de Gereformeerde Kerk in Dordrecht en als directeur van Groenendijk-Nodelijk b.v. ook in beroepsgerelateerde instanties, zoals de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers en het Waarborgfonds Woninggarantie Nederland, waarvan hij ook de oprichter was.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:
J.C.L. van den Brink, Reggestraat 29, 3313 CW Dordrecht, Al 50 jaar (bestuurlijk en uitvoerend) actief voor de Dordrechtse Krachtsport- en Atletiek-Vereniging Hercules, al 32 jaar voor de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en 19 jaar voor de Sportraad van de gemeente Dordrecht.

drs. H.A. Aardoom, Boomstraat 33, 3311 TC Dordrecht, Is als meer dan 25 jaar jeugdarts bij de GGD Zuid-Holland-Zuid en wachtarts voor politie en justitie. Deed en doet vanuit het beroep als jeugdarts ook veel onderzoek op het gebied van onder andere overgevoeligheid en allergie, erfelijke afwijkingen en astma bij kinderen. Is ook geruime tijd kaderlid van de medische commissie van de Dordtse Reddingsbrigade

Redactie
Mevrouw A.M.J. Zwaan-Schijvens
Kabinetszaken

telefoon (078) 639 89 17

Informatie