Gemeente Voorschoten

Persberichten - Skaten in Starrenburg II
Uitgebracht op: vrijdag 29 april 2005

Skaten in Starrenburg op een olliebox of curb, dat kan rond juli 2005. Op het terrein tussen de Starrenburgschool en de kinderopvang plaatst de gemeente vier skatetoestellen: een quarterpipe, een olliebox, een curb en een jump ramp. Dit skateparkje is de hekkensluiter in de aanleg van Starrenburg II.

Vanaf het moment dat de eerste palen in Starrenburg II de grond ingingen, was duidelijk dat er ook plek zou zijn voor diverse speelterreinen. Een van die plekken was aangewezen als skateparkje. Een groep jongeren, beter bekend als de Starrenburgskaters, heeft zich vanaf het begin gemengd in de gesprekken die de gemeente voerde met de projectontwikkelaar van Starrenburg II. Zij wisten precies aan te geven welke toestellen zij leuk vinden. In hun wensen hebben zij ook rekening gehouden met de mogelijkheden voor in-line skaters en jongeren die op BMX-fietsjes crossen.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat er veel behoefte aan skaten in Voorschoten is. Iedereen is bekend met de jongeren die bij het Kruispunt skaten en soms ook bij de Dorpskerk. Ook jongeren uit Vlietwijk en Noord-Hofland hebben aangegeven dat ze graag willen skaten in hun wijk. Deze laatste jongeren hebben daarvoor handtekeningen verzameld en overhandigd aan wethouder Carabain. Die heeft toegezegd de mogelijkheden voor skatevoorzieningen in beide wijken te onderzoeken. Inmiddels is de gemeente bezig met het schrijven van een plan voor de realisatie van deze skatevoorzieningen.

Maar eerst kunnen de jongeren rond de zomervakantie het skateparkje in Starrenburg II in gebruik nemen!


- einde bericht -