Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


29 april 2005


APELDOORN - Lichtgewonde door val


Een 78-jarige Apeldoornse snorfietser raakte donderdagmiddag (28/4) op de Laan van Zevenhuizen lichtgewond toen hij ten val kwam. De man reed richting Mheenlaan toen hij rond 15.00 uur tegen een trottoirband opreed en viel. Het slachtoffer liep een wondje aan zijn hoofd op.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


Sde politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (29/4) op de Nobelstraat een 30-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.40 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. Bovendien bleek het rijbewijs van de Apeldoorner verlopen te zijn. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Winkeldieven gepakt


De politie heeft donderdagmorgen in een supermarkt aan de Adelaarslaan een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die een flesje deodorant had gestolen. Omdat de man een buitenlander is droeg de politie hem aan de vreemdelingendienst.
Een 53-jarige Apeldoornse veelpleger nam donderdagmiddag in een supermarkt aan de Hofstraat etenswaren mee met een waarde van bijna zeven euro. De man stopte de goederen onder zijn jas en wilde de winkel verlaten. Volgens winkelpersoneel doet de man dit wel vaker. De winkeldief krijgt een ontzegging voor deze winkel.


APELDOORN - Politie onderzoekt vechtpartij


De politie onderzoekt een vechtpartij tussen een 15-jarige jongen uit Vaassen en een andere jongen. Agenten in burger zagen donderdagavond even voor 21.00 uur de 15-jarige verdachte op het Raadhuisplein lopen. Hij had een groot mes in zijn hand. Op zijn gezicht zat bloeden hij was duidelijk kwaad. Hij vertelde ruzie te hebben gehad met een andere jongen, waarbij gelukkig geen gebruik was gemaakt van het mes. De politie nam zijn mes af en gaat de vechtpartij onderzoeken.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --