Eicon breidt partnerkanaal uit met Securecomm en Com4u

Twee bedrijven benoemd tot Eicon Solution Provider

Den Haag, 29 april 2005 - Eicon Networks, toonaangevend producent van communicatieproducten voor zakelijke netwerken, heeft het Nederlandse Securecomm en het Belgische Com4u benoemd tot Eicon Solution Provider (ESP). Dit betekent dat beide bedrijven voortaan de Eicon Diva Server-producten in hun oplossingen zullen opnemen.

Securecomm treedt in de Benelux op als distributeur voor toonaangevende leveranciers op het gebied van berichtenverkeer, mobiliteit en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf levert oplossingen die communicatie vanaf de werkplek efficiënter maken en een zo hoog mogelijk rendement bieden. SecureComm gebruikt de producten van Eicon voor zowel faxoplossingen als voor Voice-over-IP (VoIP)-oplossingen, en biedt resellers op dit gebied een complete reeks hardware, software en diensten.

"Het is voor ons als distributeur uitermate belangrijk dat wij onze klanten niet alleen producten aanbieden, maar ook echte oplossingen die zij op hun beurt weer kunnen aanbieden aan de eindgebruiker. De producten van Eicon passen uitstekend in deze visie en ze stellen ons in staat om oplossingen aan te bieden die zowel prijstechnisch als kwalitatief zeer aantrekkelijk zijn," zegt Raymond Kreefft, directeur van Securecomm. "Als Eicon Solution Provider kunnen we nu ook terugvallen op de expertise van Eicon bij het samenstellen van oplossingen die het beste voorzien in de behoeften van onze klanten."

Com4u is een distributeur voor de Belgische en Luxemburgse markt, en richt zich op IT-infrastructuren, communicatie en beveiliging. Het bedrijf is in beide landen onder andere de exclusieve distributeur voor de producten Faxination van Fenestrae en Zetafax van Equifax. De Diva-serverproducten van Eicon passen uitstekend in het productaanbod van het bedrijf.

"Als reseller van faxoplossingen en andere communicatieoplossingen, is het voor Com4U belangrijk dat we onze klanten producten bieden van de toonaangevende leveranciers op dit gebied. Eicon is met de Diva-serverproductlijn een merknaam die bekend staat om de uitstekende kwaliteit en de geavanceerde mogelijkheden, en die een perfecte aanvulling vormt op ons huidige productaanbod. De benoeming van Com4U tot Eicon Solution Provider is voor ons dan ook een belangrijke erkenning van onze expertise en we zien er naar uit om gezamenlijk met Eicon deze markt verder uit te bouwen," aldus Rudi Voets, Managing Director van Com4U. "Securecomm en Com4u zijn belangrijke partners voor Eicon, met de nodige kennis en ervaring in deze markt," zegt Rob Sperrey, Director of Sales Marketing and Support - Northern Europe bij Eicon Networks. "Beide bedrijven ontwikkelen toonaangevende en innovatieve oplossingen voor grote en kleine organisaties in Europa, en Eicon verwacht dat de uitbreiding van het partnerkanaal met deze beide bedrijven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei van ontwikkeling van deze markt."

Eicon Networks
Eicon Networks is sinds 1984 wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort de Diva-reeks van mediaverwerkende producten voor spraak, telefonische conferenties, fax en documentverwerking, de Eiconcard-reeks voor het verwerken van transacties en de Shiva-reeks van beveiligingsproducten. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaraan Eicon ook op lokaal niveau ondersteuning biedt. Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.



Ingezonden persbericht