SMITH AND JONES BV

De UK Priory verslavings klinieken wil toegang tot NL verzekering stelsel

Persbericht 29 april 2005

De UK Priory verslavings klinieken wil toegang tot NL verzekering stelsel

Amsterdam - De Priory Groep, eigenaar van de wereldberoemde celebrity verslavings- en eetstoornissen kliniek The Roehampton Priory in Londen die onder andere Elton John, Eric Clapton, Naomi Campbell en Robbie Williams heeft behandeld, heeft een aanvraag ingediend bij het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) om de Priory Groep te erkennen als een door het CVZ goedgekeurde behandelingsvoorziening voor nederlandse patiënten met verslavingen en eetstoornissen. De CVZ erkenning opent de deuren voor nederlandse patiënten om de behandeling in één van de Priory klinieken vergoed te krijgen door de verzekeraar. Een recente beslissing van 31 januari 2005 door de Minister van Volksgezondheid (Z/VU-255369- zie onder(1)) ten aanzien van de criteria voor dekking van patiëntenverzekeringen heeft het makkelijker gemaakt medische behandelingen in andere EU staten vergoed te krijgen.

Het laatste jaar heeft de Priory Groep een groeiend aantal patiënten uit Nederland behandeld voor alcohol- en drugsmisbruik, afhankelijkheid van opiaten en eetstoornissen. Tot op heden zijn vele nederlandse patiënten behandeld in drie van de 15 Priory ziekenhuizen voor acute psychiatrie, die allen erkend zijn door de National Health Service in Engeland. Alle 15 Priory ziekenhuizen die de aanvraag voor de CVZ erkenning hebben ingediend, voldoen aan de richtlijnen voor psychiatrische ziekenhuizen die vereist zijn voor de erkenning.

Mark Beadle, Chief Operating Officer van de Priory Groep, zegt hierover: De Priory Groep is Europas grootste onafhankelijke aanbieder van gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg en opleidingsvoorzieningen, waarvan de meeste samenwerken met maatschappelijk werk. In 2004 werden 62,7% van de patiënten van de Priory Groep gefinancieerd door verzekeraars en de staat. Een groot deel daarvan werd doorverwezen via de National Health Service en maatschappelijk werk. We verwelkomen de gelegenheid om een rendabele, individueel toegesneden service te verlenen die voldoet aan de specifieke eisen van de patiënt. De Priory Groep boekt uitstekende resultaten met hun programmas voor verslavingsproblemen en eetstoornissen. Alle 15 ziekenhuizen zijn geregistreerd bij de engelse Healthcare Commission en worden regelmatig gecontroleerd.

Onze nederlandse partner, Smith and Jones addiction consultants uit Amsterdam, heeft reeds aanzienlijke investeringen gedaan voor een optimale infrastructuur om de patiëntenstroom aan te kunnen zodra de Priory Groep door de CVZ wordt erkend, aldus de heer Beadle. Het groeiend aantal nederlandse patiënten dat een beroep doet op de behandelvoorziening van de Priory bewijst dat er in toenemende mate vraag is naar deze gespecialiseerde behandelvorm die alleen door de Priory wordt aangeboden. We hopen dan ook dat ons verzoek voor CVZ erkenning snel wordt ingewilligd.
De erkenning zal nederlandse burgers 15 nieuwe mogelijkheden bieden voor behandeling van verslaving en eetstoornissen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Smith& Jones addiction consultants
Tel: 00-31-(0)20-4685464
info@smithandjones.nl
www.smithandjones.nl

29 apr 05 14:01