Gemeente Geertruidenberg


Vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Op 29 april heeft burgemeester Meijer van Geertruidenberg bij Koninklijk Besluit aan vier inwoners van de gemeente Koninklijke Onderscheidingen toegekend.


1. De heer A.J. Cornel kreeg een Koninklijke Onderscheiding omdat hij naast zijn inzet als ondernemer zich als vrijwilliger in de plaatselijke ondernemersvereniging al vele jaren heeft onderscheiden. Met name zijn grote inzet en verdiensten gedurende de afgelopen 16 jaar voor de evenementenmarkt Pinksterie geven aan dat hij zich vele jaren heeft ingespannen voor de Geertruidenbergse samenleving. Daarenboven heeft hij zich gedurende zijn 43-jarig lidmaatschap van de duivenvereniging de Gevleugelde Vrienden`bijzonder verdienstelijk gemaakt door zijn vele bestuursfuncties.


2. De heer J.H.J.M. Kooiman werd Koninklijk Onderscheiden vanwege zijn ruim veertigjarige inzet als vrijwilliger bij diverse plaatselijke verenigingen en instellingen. Met name zijn activiteiten voor de plaatselijke EHBO-vereniging en voor de landelijke opleiding tot uitbeelding van slachtoffers (LOTUS) gecombineerd met de functie van afgevaardigde van het rayon in het landelijk bestuur, springen bijzonder in het oog. Daarnaast heeft hij zich onderscheiden als vrijwilliger in dienst van de SWOG (Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg).


3. De heer H.P.A. Rijpert ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn ruim 30-jarige vrijwillige inzet bij diverse plaatselijke verenigingen en instellingen. Vooral zijn activiteiten voor de plaatselijke voetbalsport in brede zin hebben een zeer groot deel van zijn vrije tijd bepaald. Zijn verdiensten voor de plaatselijke sportgemeenschap werden ondersteund door de brief van de KNVB die bij de aanvraag gevoegd was en door de gouden speld, die de heer Rijpert in het verleden van deze instantie heeft gekregen. Ook heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger bij het organiseren van de jaarlijkse wandelvierdaagse in zijn woonplaats Geertruidenberg.


4. Mevrouw H.A.M. Verhagen-Eijkemans is Koninklijk onderscheiden omdat zij vanaf 1973 tot 2004 praktisch doorlopend op velerlei maatschappelijke terreinen vrijwilligerswerk heeft verricht. Om gezondheidsredenen heeft zij onlangs de werkzaamheden moeten beëindigen. Zij was met name actief bij de kerkelijke activiteiten van huize Maurits en bij het koor Prins Maurits en heeft zich als collectante ingezet voor vele goede doelen, zoals Astma-fonds, Ango, Nierstichting en Maag- en darmstichting.