--------------------------------------------------------------------------
           ASQ-technologie van NETASQ tegen onbekende aanvallen           
--------------------------------------------------------------------------

Vóór de publicatie op 12 april, heeft NETASQ al drie nieuwe op ICMP-gebaseerde aanvallen verhinderd Villeneuve d'Ascq, 29/04/2005

NETASQ, de eerste Europese firewallproducent die UTM (Unified Threat Management)-technologie integreert, lanceert een proactieve en effectieve beveiliging tegen de nieuwste 'Denial of Service' (DOS)-aanvallen.

Deze aankondiging wordt bevestigd door het feit dat NETASQ drie nieuwe op ICMP-gebaseerde aanvallen heeft gecounterd voordat ze op 12 april werden gepubliceerd. Deze aanvallen tasten een groot aantal producenten en aanbieders van internetoplossingen aan. Ze maken gebruik van verschillende kwetsbare protocollen om diensten onbruikbaar te maken door TCP-verbindingen te vertragen.

Naast onkwetsbaar te zijn, kunnen de IPS-Firewalls van NETASQ ook andere netwerkuitrustingen tegen deze aanvallen beveiligen ? zonder enige updates. De ASQ-protocolanalyse beheert deze aanvallen en informeert de beheerder door middel van een algemeen alarm. Omdat de kans groot is dat zich een dergelijke aanval in de komende dagen vermenigvuldigd, zal de volgende versie specifieke protocolalarmen integreren.

NETASQ IPS-Firewalls hebben met ASQ, een intelligente en proactive 'intrusion prevention'-technologie, al twee jaar lang dergelijke aanvallen kunnen blokkeren. "De beveiliging die NETAQ tegen deze aanvallen biedt, die een paar dagen geleden nog niet eens bekend waren, laat zien dat onze 'intrusion prevention'-technologie de technieken van hackers voor blijft. Onze proactieve beveiligingsaanpak stelt organisaties in staat zichzelf vandaag al tegen nog niet bekende aanvallen te beschermen," zegt Jean-Pierre Tomaszek, CEO van NETASQ.

Meer informatie kunt u vinden op de website van CERT: http://www.kb.cert.org/vuls/id/222750
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over NETASQ
NETASQ is de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls en VPN-oplossingen voor kleine tot middelgrote en grote ondernemingen alsook voor overheden. NETASQ onderscheidt zich van de concurrentie door een firewall-aanbod met een geïntegreerd intrusion prevention system, nl. ASQ (Active Security Qualification).
ASQ ('Active Security Qualification') is een geïntegreerd intrusion prevention systeem dat in elke NETASQ IPS-Firewall zit. Doordat ASQ in de kern draait, wordt het netwerkverkeer onvertraagd geanalyseerd. De ASQ-technologie draait onafhankelijk van de poorten. In tegenstelling tot de concurrentie, zal een NETASQ IPS-Firewall een datapakket niet afbreken en weer opbouwen. ASQ analyseert door te bufferen en stuurt een datapakketje door alle 7 lagen van het OSI-model. NETASQ is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Villeneuve D'Ascq (France). Het bedrijf is wereldwijd aanwezig (600 partners verdelen NETASQ-oplossingen in 30 landen) en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Italië en Frankrijk. Voor meer informatie over NETASQ: www.netasq.com.
Journalisten
NETASQ Newsengine PR
Matthieu Bonenfant Sara Buytaert Tel. : +33 (0)3 20 61 97 46 Tel. : +32 (0)3 237 23 24 matthieu.bonenfant@netasq.com sara.buytaert@newsenginepr.com Ref.:NQ0061-367DD2