Gemeente Gouda


zuidwestelijke randweg gaat er komen (29/04/05)

De gemeenteraden van Ouderkerk en Gouda hebben ingestemd met het voorkeurstracé (alternatief 3) van de Zuidwestelijke Randweg. Ook is de aanvulling op de MER (milieu-effectrapportage) en het ISP (intergemeentelijk structuurplan) definitief vastgesteld. De provincie Zuid Holland neemt vanaf nu het stokje over en is verantwoordelijk voor ontwerp en aanleg van de weg.

Wethouder Jan Vermeij: Dit is een historisch moment. Na 20 jaar is er nu duidelijkheid. Over dàt de weg er komt en wààr die komt. Ik ben een tevreden mens. Voor Gouda is dit een belangrijk besluit. De Zuidwestelijke Randweg biedt een oplossing voor de verkeersproblematiek in en om de stad. Een problematiek die nu al speelt, en waarvan we weten dat dit in de toekomst alleen maar toeneemt. Ik feliciteer ook mijn collega Leo Barth, wethouder van Ouderkerk, met dit resultaat. Ook voor de Krimpenerwaard is dit een goed besluit. In de gemeente Ouderkerk waren de belangenafwegingen niet eenvoudig. Voor een aantal eigenaren van huizen en bedrijven betekent de komst van de Randweg dat zij moeten verhuizen. Dat is een moeilijke boodschap.

volgende fase
De provincie Zuid Holland is verantwoordelijk voor het definitieve ontwerp en de realisatie van de Zuidwestelijke Randweg. In deze vervolgfase worden diverse details van het wegontwerp nader onderzocht. De randweg steekt de Hollandsche IJssel over bij het Sluiseiland en loopt via de zelling in het buitendijkse gebied via de AWZI naar de Schoonhovenseweg. Met de definitieve keuze van het tracé en het maken van goede sluitende financiële afspraken is het eind nu echt in zicht van dit langdurige besluitvormingstraject.

Footer