Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 29-04-2005 14:49

Geachte redactie,

Hierbij een persbericht van BDO.

PERSBERICHT

Eindhoven, 29 april 2005

Staatssecretaris Van Gennip (EZ) neemt
BDO-onderzoek noodopvolging in ontvangst

OASE of Fata Morgana?
Anticiperen van ondernemers in het familiebedrijf op noodopvolging

Staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken neemt op 16 juni a.s. in Nieuwspoort te Den Haag een door BDO CampsObers Accountants & Belastingadviseurs B.V. gehouden onderzoek naar noodsituaties bij familiebedrijven in ontvangst. Het onderzoek richt zich op de vraag of en in hoeverre familiebedrijven voorbereidingen treffen voor het geval zich een niet geplande (nood)opvolging voordoet. Dit onderzoek wordt door de bestuursvoorzitter Martin van Roekel van BDO aan de staatssecretaris overhandigd.

Mogelijke noodsituaties in de persoonlijke levenssfeer van ondernemers bij familiebedrijven kunnen zijn: Overlijden, Arbeidsongeschiktheid, Stoppen met werk (door burnout e.d.) en Echtscheiding (OASE). Het onderzoek is in opdracht van BDO uitgevoerd door het CIMO (Centrum voor Innovatie en Maatschappelijk verantwoord Ondernemen) van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Een overgroot deel van de ondernemers gaf recent aan onvoldoende geanticipeerd te hebben of zelfs niets geregeld te hebben voor het geval hen iets overkomt.
Anderen denken hun zaken goed op orde te hebben maar hebben zij het werkelijk goed geregeld?

Tijdens het BDO mini-symposium op 16 juni a.s. zullen om 13.15 uur feitelijkheden uit het onderzoek worden gepresenteerd door Prof. dr. Enno Masurel, terwijl de heer Alex van Hooff, directeur van Burgers Zoo, wiens vader vorig jaar onverwacht overleed, zal spreken over het thema. Staatssecretaris Van Gennip van EZ zal een eerste reactie geven op het onderzoek en haar beleid gericht op bedrijfsopvolging en familiebedrijven nader toelichten. Aansluitend vindt onder leiding van de dagvoorzitter Astrid Joosten een discussie plaats. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bdo.nl/familiebedrijven.

BDO CampsObers Accountants & Adviseurs verleent in Nederland vanuit ruim 30 vestigingen en zo n 2.000 professionals diensten op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy. BDO richt zich met name op het Nederlandse middenbedrijf en is sterk in de advisering aan groeiende ondernemingen. BDO maakt deel uit van BDO International, een wereldwijd netwerk van zelfstandige en onafhankelijke organisaties die onder de merknaam BDO actief zijn op het gebied van de zakelijke dienstverlening.

Noot voor de redactie (