Persberichten vrijdag 29 april

's-Hertogenbosch 29-04-2005

AANHOUDING NA BEDREIGING

Oss-
Donderdagmiddag is in zijn woning in Oss een 16-jarig jongen aangehouden. De verdachte zou zojuist op de Singel 1940-1945 een 38-jarige plaatsgenoot met een kettinghangslot hebben geprobeerd te slaan. De man kon deze ketting met zijn fiets afweren. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij is inverzekeringgesteld.

Oss-
Later deze middag is in de Verdistraat een 22-jarige Ossenaar aangehouden voor bedreiging van een 46-jarige vrouw uit Oss. De man bedreigde de vrouw en pleegde vernielingen in de woning. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

BELEDIGING

Schijndel-
In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Bunderstraat een 16-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden. De jongeman gedroeg zich zeer recalcitrant en begon te schelden tegen twee surveillerende agenten. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Grave-
In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Landbouwstraat een 22-jarige man uit Wijchen aangehouden. Surveillerende agenten zagen een verdachte auto op de parkeerplaats en controleerden de bestuurder. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en de APK van de auto was verlopen. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rosmalen-
Dezelfde nacht is in de Burg Nieuwenhuijzenstraat een 53-jarige Ossenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt Later deze nacht is in dezelfde straat een 54-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en eveneens een proces-verbaal.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch-
Donderdagavond is tijdens een verkeerscontrole op de Vughterweg het rijbewijs van een 30-jarige Bosschenaar ingevorderd. De automobilist reed 145 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

Uden-
Deze avond is op de Mellesingel eveneens het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Sint Oedenrode. De man reed na correctie 106 km/u, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.

HELING

s-Hertogenbosch-
Donderdagavond trof de politie in een woning aan de Vijfde Donk een fiets die van diefstal afkomstig bleek. De 29-jarige bewoner is als verdachte van heling van deze gestolen fiets door de politie verhoord. De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

BEDRIJFSINBRAAK

Boxtel-
Donderdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Staarten. Uit het pand is een aantal computers en beeldschermen weggenomen. Daders vernielden de voordeur.

BRAND

Vught-
Donderdagavond brak er brand uit in drie containers op een terrein aan Theresialaan. De brandweer bluste de brand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en doet onderzoek.

RADARDETECTOR INBESLAGGENOMEN

s-Hertogenbosch-
Donderdagavond heeft de politie in De Haverlij bij een 33-jarige motorrijder uit Tilburg een radardetector inbeslaggenomen. Er is proces-verbaal opgemaakt.