Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 29 april

Alkmaar 29-04-2005 - 15.00 uur

Glazenwasser gewond na val

Heerhugowaard, donderdag 28 april 2005.

Donderdagmiddag raakte een 31-jarige glazenwasser uit Heerhugowaard gewond nadat hij vanuit een lift was gevallen. De man was bezig met zijn werk aan woning aan de Mahatma Gandhihof toen een deel van de lift waarop hij stond op een lasnaad losbrak. De man verloor zijn evenwicht en viel 3 á 4 meter naar beneden. Hierbij raakte hij gewond aan zijn rug en gezicht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Waarschuwing na openbaar drugsgebruik

Hoorn, donderdag 28 april 2005.

Donderdagmiddag hebben twee personen na openbaar drugsgebruik op de Mina Krusemanstraat in Hoorn een waarschuwing en een bekeuring gehad. Dit houdt in dat als zij een tweede keer betrapt worden tijdens drugsgebruik in de omgeving van het stationsgebied Kerssenboogerd, dat zij een verblijfsontzegging voor maximaal twaalf weken in dit gebied kunnen krijgen.

In Hoorn is sinds 31 maart in het voormalig gebied waarin preventief gefouilleerd werd (het stationsgebied in de Kerssenboogerd), deze nieuwe maatregel van kracht. Deze maatregel is op grond van de Algemene Politie Verordening en heet bestuurlijke verwijdering c.q. verblijfsontzegging. Mensen die binnen dit gebied openbare orde gerelateerde overtredingen plegen, krijgen behalve een proces-verbaal ook een waarschuwing of direct een ontzegging voor het gebied. De overtredingen waarop de ontzegging van toepassing is, variëren van drankgebruik in het openbaar tot openlijke geweldpleging. Als iemand na een waarschuwing binnen een half jaar nog een waarschuwing krijgt, volgt een verblijfsontzegging binnen het gebied van maximaal twaalf weken.

Bromfietser gewond na aanrijding

Hoorn, donderdag 28 april 2005.

Donderdagmiddag raakte een 17-jarige bromfietser uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de Vollerswaal. Hij reed daar met zijn bromfiets toen de bestuurster van een personenauto, 58-jarige vrouw uit Frankrijk vanuit een parkeerplaats de weg op reed. Hierbij kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De bromfietser met gezichts- en ander letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Verkeerscontrole

Alkmaar, donderdag 28 april 2005.

Donderdag werden op verschillende wegen in de omgeving van Alkmaar een verkeerscontrole gehouden waarbij gebruik werd gemaakt van een zogenaamde videoauto. Tijdens deze controle werden twee bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Eén reed met een snelheid van 117 km/u op een weggedeelte waar een maximumsnelheid geldt van 70 km/u. De ander reed over een weg met een snelheidslimiet van 100 km/u. Zijn snelheid werd vastgesteld op 149 km/u. Daarnaast werden nog twee andere bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen.

Hoorn, donderdag 28 april 2005.

Donderdagmiddag werden op de Willemsweg en de Van Dedemstraat verkeerscontroles gehouden. Hierbij werden 25 autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Twaalf bestuurders reden sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. Van drie bromfietsen bleek het motorvermogen te hoog te zijn. Tot slot werden nog vier andere bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen.

Auto gestolen

Den Helder, donderdag 28 april 2005.

Donderdag is er een auto gestolen vanaf de Wilhelminastraat in Den Helder. Het betreft een rode Audi A4 met het kenteken NR-GF-99.

Parachutist gewond na verkeerde landing

De Cocksdorp, donderdag 28 april 2005.

Donderdag aan het eind van de middag raakte een Engelse militair gewond nadat hij ongelukkig teven val kwam bij de landing na een parachutesprong. De Para landde een sterke wind in zijn rug waardoor zijn landingssnelheid te groot was. Hij belandde in een bollenveld en brak zijn been op twee plaatsen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Rijden onder invloed van alcohol

Nieuwe Niedorp, vrijdag 29 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto aangehouden op het Paadje. Hij was daar met zijn auto aan het crossen. Bij controle blaak dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 575 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveel. Gezien het hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Gestolen auto aangetroffen

Blokker, vrijdag 29 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen omwonenden een auto met draaiende motor op een parkeerterrein aan de Westerblokker staan. Zij informeerde de politie. Uit onderzoek kwam, vast te staan dat de bedrading van de auto was doorverbonden. Later werd duidelijk dat de auto in dezelfde nacht was gestolen vanaf de Pergola in Hoorn. Er werd niemand meer bij de auto aangetroffen. De eigenaar is van het aantreffen van zijn auto in kennis gesteld.

Sigaretten gestolen vanuit winkel

Alkmaar, vrijdag 29 april 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een winkel aan de Frederik Hendriklaan. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Volgens de eigenaar zijn een flinke hoeveelheid sigaretten weggenomen. Een nacht eerder werd ook in dit bedrijf ingebroken. Ook toen bleken een hoeveelheid sigaretten te zijn verdwenen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of beide inbraken met elkaar in verband kunnen worden gebracht.