Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 29 april 2005

Plusfood stuurt organisatie aan met iRenaissance van Ross Systems

Plusfood bv uit Oosterwolde, de Nederlandse producent van kipspecialiteiten, die onder meer onder de merknaam Friki op de markt gebracht worden, heeft opnieuw gekozen voor iRenaissance, het ERP-systeem van Ross Systems. Het ERP-systeem zal een grote rol spelen bij de realisatie van de groeidoelstellingen van Plusfood.

Plusfood is één van de grootste fabrikanten van kipspecialiteiten in Europa. Het bedrijf levert een breed scala van producten onder de merknaam Friki en onder verschillende private labels. De producten worden niet alleen als eindproducten geleverd aan retail, foodservice bedrijven en horeca, maar ook als halffabrikaat aan de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf beschikt over productielocaties in Nederland (Oosterwolde), Engeland en Roemenië. Daarnaast zijn er marketing- en verkoopkantoren in Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Hongarije.

Door de snelle groei van Plusfood en met name ook van de afzet in het buitenland, had Plusfood vooral behoefte aan een betere planning van de productie. Plusfood ontwikkelt constant nieuwe producten, die inspelen op de laatste trends in voeding, smaak en verpakking in de verschillende landen. De saleskantoren zullen na de implementatie van iRenaissance hun forecasts in het systeem invoeren, op basis waarvan vervolgens de productie aangestuurd kan worden. Een betrouwbare planning levert uiteraard grote logistieke voordelen op. Daarnaast zal iRenaissance in de productievestigingen gebruikt worden voor de beheersing van de productieprocessen.

Plusfood heeft ook de afgelopen jaren al met software van Ross Systems gewerkt. Het systeem was in het midden van de negentiger jaren geïmplementeerd en bestond destijds uit veel maatwerk. Dat Plusfood na een uitgebreide pakketselectie toch weer voor Ross Systems koos, was vooral te danken aan het feit, dat iRenaissance in de standaardprogrammatuur branchespecifieke functionaliteit voor planning, productie, receptuurmanagement, tracering en logistiek biedt. Daardoor is het pakket optimaal afgestemd op de werkprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. Van groot belang voor Plusfood was ook de ondersteuning van kwaliteitszorg. Het bedrijf werkt volgens ISO 9001, ISO 14001, HACCP en Efsis Higher Level.


---

Noot voor de pers: Meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rosssystems.nl. Voor informatie over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, warehouse management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan 1.200 grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 35 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance.

Ross Systems is onderdeel van chinadotcom corporation (Nasdaq: CHINA), één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise software en mobiele applicaties in China en Azië. Bij het bedrijf werken zo'n 2.000 werknemers, die actief zijn in veertien landen. Meer informatie over chinadotcom corporation is te vinden op www.corp.china.com.