Gemeente Alphen aan den Rijn


Persbericht nr. 30 Spelregels voor het Zegerslootgebied

29 april 2005

Recreatiegebied Zegersloot wordt door veel mensen gebruikt om te recreëren. Om dit voor iedereen plezierig te laten verlopen plaatst de gemeente half mei informatieborden met de belangrijkste spelregels. Ook komt er een folder die uitgedeeld kan worden aan mensen die de regels overtreden. De nieuwe gebiedscoordinator van de gemeente zal hier extra aandacht aan besteden.

Zowel de politie als de toezichthouders van de unit Toezicht en handhaving openbaar gebied (THOG) van de gemeente zorgen voor toezicht op en handhaving van het naleven van de spelregels die in het gebied gelden. Naast het reguliere toezicht zal aan de volgende punten extra aandacht worden besteed:

* het aanleggen van open vuur;

* het achterlaten van vuil;

* vernieling en auto-inbraken;

* overlast door brommers;

* overlast door honden;

* geluidsoverlast.

Op overtreding van de spelregels staan behoorlijke boetes: van 30 euro voor geluidsoverlast tot 75 euro voor het achterlaten van vuil. Zowel de gemeente als de politie zijn 24 uur per dag te bereiken voor het melden van overlast. De gemeente via het gratis telefoonnummer 0800-0232223, de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Convenant
Om de samenwerking tussen politie en gemeente te bekrachtigen zetten wethouder J.M.C.M. Groen in 't Wout en plaatsvervangend districtschef van de politie J.P.M. van den Akker vrijdag 29 april hun handtekening onder het convenant 'Toezicht en handhaving Zegerslootgebied'. Burgemeester N.P.M. Schoof, openbare orde en wethouder K. Tigelaar, toerisme en recreatie, waren bij de ondertekening aanwezig. Gemeente en politie gaan de samenwerking regematig evalueren. Naast het toezicht van gemeente en politie komt er ook weer 'nat' toezicht. Op het zwemstrand is op warme dagen weer een strandcoördinator aanwezig Stichting Sportspectrum en de Alphense Reddingsbrigade vervullen samen deze functie. De strandwacht is herkenbaar aan een speciaal daarvoor gemaakt T-shirt.

PORTEFEUILLEHOUDER: J.M.C.M. GROEN IN 'T WOUT
Voor informatie: afdeling Communicatie, Toos Groeneweg, tel. 0172 - 465 673

Reageer op deze pagina | Disclaimer

Deze pagina is bijgewerkt op: 29-04-2005 14:02
© copyright gemeente Alphen aan den Rijn
URL huidige pagina:
http://www.alphenaandenrijn.nl/smartsite.htm?id=17160