Gemeente Ede

Nummer 97 / Ede, 26 april 2005

Burgemeester van Ede verrast gedecoreerde tijdens afscheid Koninklijke onderscheiding voor de heer Vlastuin

Burgemeester R.C. Robbertsen heeft op vrijdagmiddag 29 april in Hotel Floor aan de heer J. Vlastuin uit Ede een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Na 42 jaar in de veeverbetering gewerkt te hebben, gaat de heer Vlastuin in de VUT. Vanwege zijn afscheidsreceptie in Hotel Floor, worden de versierselen hem, in plaats van tijdens de jaarlijkse lintjesregen, s middags opgespeld.

De heer Vlastuin is in 1945 geboren en was jarenlang hoofd van de Vereniging voor Veehouderijbelangen West-Veluwe en vanaf 1987 secretaris van de Fokveedag. Verder was Vlastuin 15 jaar secretaris van de Bond voor Melkcontroleurs en 10 jaar secretaris van de Bond Personeel Veeverbetering.

Sinds 1999 is hij bestuurslid van de Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie. Verder was hij 12 jaar actief bij Jong Gelre. Bij het college van kerkvoogden van de Hervormde gemeente Ede was hij 14 jaar ouderling kerkvoogd en secretaris. Tot slot was de heer Vlastuin 4 jaar CDA-raadslid en 20 jaar vrijwilliger bij VV Lunteren.

---

Attentie /