Provincie Noord-Holland

29-4-2005

Onderwerp

Koninklijke onderscheidingen voor dhr Hofscholte, mw. Olden en dhr. Van Roon

Raymond Fillet

Vandaag hebben de heer J.I.M. Hoffscholte, burgemeester van Aalsmeer en de heer H.D. van Roon, ambtenaar bij de provincie Noord-Holland uit handen van de commissaris van de Koningin, de heer H.C.J.L. Borghouts, ter gelegenheid van Koninginnedag 2005 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De heer Hoffscholte is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en de heer Van Roon tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hoffscholte begon zijn loopbaan als beleidsmedewerker op het kabinet van de commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel waar hij van 1972 tot 1978 werkzaam was. Vervolgens werd hij in 1978 burgemeester van Dalen en is hij sinds 1985 burgemeester van Aalsmeer. Daarnaast was hij onder meer lid van het Plenair Beraad van het Regionaal Overleg Amsterdam, en is hij lid van de Regionale Brandweer Amsterdam e.o., lid van de Regioraad van het ROA, lid van het dagelijkse bestuur en vice-voorzitter van het ROA, lid van het Dagelijks bestuur van de GGD Amstelland Meerlanden, voorzitter van de Stichting voor Sociaal Pedagogische Zorg tot ondersteuning van de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap en vice-voorzitter van de Federatie Sociaal Pedagogische Zorg.

De heer Van Roon trad in 1976 in dienst van de provincie Noord-Holland waar hij vanaf 1991 functies vervulde als hoofd van de afdeling Water van de dienst Milieu en Water, directeur van de stichting Mainport en Groen, secretaris van de Commissie Beleidsevaluatie, afdelingshoofd ad interim van de afdeling projecten en management. Momenteel is hij projectleider van de organisatie van de Holland Maand in verband met de viering van het 25 jarig regeringsjubileum van Hare Majesteit de Koningin.
Tevens was hij onder meer secretaris van het bestuur van verzorgingshuis de Heemhave te Heemstede, bestuurslid van de Vereniging Lacerta, de Nederlandse Vereniging voor Herpetologie en Terrariumkunde, adviseur van het secretariaat van de Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria en is hij oprichter en bestuurslid van de Stichting ter bevordering van de Herpetologie en lid van de Lionsclub te Haarlem.

Daarnaast heeft mevrouw F.J. Olden, eveneens werkzaam bij de provincie Noord-Holland, uit handen van de burgemeester van Haarlem een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Olden heeft zich naast haar werkkring vele belangrijke verdiensten op het terrein van welzijn en cultuur verworven. Sinds 1967 is zij actief voor scouting Bloemendaal waar zij vele bestuursfuncties bekleedde. Momenteel is zij vanaf 2000 vice-voorzitter. Daarnaast is zij onder meer vanaf 1972 secretaris van de Stichting Haarlem Jamborette, waar zij naast de voorbereiding en dagelijkse leiding van dit internationale vierjaarlijks gehouden scoutingkamp tevens belast is met de leiding aan de organisatie van de excursies. Tevens is zij voorzitter van de Stichting Behoud Kathedraal Paramaribo Nederland (STIBEKA) en secretaris van de Stichting Petrus Dondershuis Nederland dat samen met de Stichting Petrus Dondershuis Suriname een op de praktijk gerichte vakopleiding aan jongeren in Suriname biedt. Tevens is zij actief voor de Open Monumenten Dagen in het provinciehuis.