Dienstenbond CNV

Principe-akkoord CAO Vaste Medewerkers van Uitzendbureaus 29-04-2005

Met de ABU is deze week een principe-akkoord bereikt voor een nieuwe CAO voor de Vaste Medewerkers van Uitzendbureaus. De onderhandelingen hebben met name in het teken gestaan van de wijzigingen in wet- en regelgeving. Onderstaand zijn enkele hoofdzaken er uit gelicht.

Ziekte/Arbeidsongeschiktheid.
In de slotronde op 26 april is lang stilgestaan bij de wijzigingen in de ziektewet/WAO. De wettelijke verlenging van het eerste ziektejaar naar in totaal 2 ziektejaren per 1 januari 2004 is nu ook in de CAO geregeld. Omdat 1 januari 2005 het eerste moment was dat medewerkers het tweede ziektejaar in konden stromen, diende de loonaanvulling in dit tweede jaar vastgelegd te worden. In de oude CAO-tekst was weliswaar een aanvulling geregeld voor het eerste jaar van ziekte (100%) en het eerste WAO-jaar (90%), maar niet voor het tweede ziektejaar. In het principe-akkoord is een overgangsregeling getroffen met ingang van 1 januari 2005 die dit juridische gat dicht. Ook is de hoogte van de loonaanvulling volgens onze eisen intact gebleven(100% en 90%).

De gevolgen van de veranderingen in de WAO per 1 januari aanstaande zullen dit najaar aan de orde komen.

Pensioen
Ook de wettelijke veranderingen in de pensioenregeling en de invoering van een levensloopregeling zullen dit najaar aan de orde komen. De verschillende soorten pensioenregelingen in de bedrijfstak worden onder de loep genomen. Dat heeft als doel om gericht discussie te kunnen voeren over de minimumvoorwaarden die in de CAO staan. Wat ons betreft dient dit minimumniveau echt opgekrikt te worden. Daarnaast zal er met ingang van 1 januari 2006 in de CAO een minimumregeling moeten komen die aan alle nieuwe vereisten voldoet.

Buiten de bedrijfstak-CAO om, zijn we als CNV Dienstenbond uiteraard bereid om op ondernemingsniveau te gaan onderhandelen over de ombouw van de regeling binnen uw bedrijf. Als u ons, als lid van de CNV Dienstenbond, oproept om deze zaken op te pakken, dan zullen wij uw belangen behartigen.

Loon
In de loononderhandelingen is het compromis bereikt van een loonsverhoging van 1,25% per 1 juli aanstaande. Om een brug te kunnen slaan tussen 1 januari 2005 en 1 juli 2005 is een eenmalige uitkering overeengekomen van 100 euro per 1 juli aanstaande.

Kinderopvang
De nieuwe wet Kinderopvang heeft een vertaling gekregen in de CAO met daaraan gekoppeld een ophoging van het budget voor kinderopvang van 0,4% naar 0,5% van de loonsom.

Arbeidsduurverkorting en winstuitkering
Voor beide onderwerpen is door de werkgevers aangegeven dat zij meer ruimte willen om hier afwijkende afspraken over te maken. Die ruimte is onder voorwaarden door ons toegestaan. Specifiek voor ADV betekent het dat de werkgever een afwijkende regeling van de CAO eerst met de OR moet regelen, en vervolgens verplicht een
arbeidsvoorwaardenkeuzemodel moet invoeren. Dit laat ruimte voor u om toch uw eigen patroon te volgen, in weerwil van de collectieve keuze van een werkgever, door koop/verkoop in het keuzemodel. De waarde van ADV blijft uiteraard intact! Voor de winstuitkering betekent het dat een bedrijf langs CAO-partijen moet voor goedkeuring voor haar invulling van de winstdelingsregeling. Daar zijn we als CNV Dienstenbond dus zelf bij.

Ledenvoordelen
Voor leden van de CNV Dienstenbond is overeengekomen dat uitzendbureaus verplicht moeten meewerken aan fiscaal vriendelijke behandeling van vakbondscontributie. Voor u als lid betekent het, dat u uw vakbondscontributie uit het bruto-loon kunt laten betalen. Afhankelijk van de belastingschijf scheelt dat 33% tot 52% in de kosten van het lidmaatschap. Dat is mooi meegenomen. We zullen u later in detail informeren over de manier waarop wij u daarbij kunnen ondersteunen.

Waardering
Gelet op de voorstellen die we namens u hebben ingediend, menen we dat er een goed resultaat is bereikt. We willen dit principe-akkoord dan ook nadrukkelijk met een positief advies aan u voorleggen.

Graag horen we uw oordeel! De tekst van het principe-akkoord is daartoe bijgevoegd. Graag zien we uw reacties per email uiterlijk 27 mei 17.00 uur retour.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding: h.gerding@cnvdibo.nl