Gemeente Bergschenhoek

Twee koninklijke onderscheidingen in Bergschenhoek lintje Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van hare Majesteit de koningin worden ieder jaar koninklijke onderscheidingen uitgereikt.
Dit jaar werden er in Bergschenhoek twee onderscheidingen uitgereikt. De burgemeester mevrouw Chevalier-Beltman heeft de heer P. van der Bie en de heer S. Touwslager op 29 april de onderscheidingen opgespeld.

De heer Van der Bie is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Bie heeft hij zich jaren beziggehouden met vrijwilligerswerk. Zo heeft hij zich ingezet voor Christelijke Gemengde Zangvereniging Vlijt & Volharding, de jumelage tussen Bergschenhoek en Maria Enzersdorf, de sport (golfclub Dicot) en de bewonersorganisatie Hoeksekade. Verder werkt de decorandus al veertig jaar bij Arcadis Bouw en Vastgoed waar hij de motor is bij vernieuwingen.

De heer Touwslager is ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Touwslager heeft vanaf 1975 verschillende vrijwilligerswerkzaamheden verricht op het gebied van kerkelijk leven, welzijn, cultuur en politiek. Zo is hij lange tijd verzorger geweest van een gehandicapte patiënt in een verpleeghuis en heeft hij jaren meegewerkt bij Tafeltje Dekje voor Stichting Welzijn ouderen Bergschenhoek. Ook is hij een aantal jaar presentator geweest bij Radio 3B-lokaal. Op dit moment is hij nog actief raadslid in de gemeente Bergschenhoek.

Dhr. Van der Bie Dhr. Van der Bie

Dhr. Touwslager Dhr. Touwslager

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 29 april 2005 - Techniek Aralto ICT