Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

29-04-2005
Koninklijke onderscheidingen 2005

Koninklijke onderscheidingen in Alblasserdam

Op vrijdag 29 april 2005 zijn de koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester A.D. van den Bergh van Alblasserdam.

Hieronder de gedecoreerden, van links naar rechts op de foto, de heer Zijderveld, de heer en mevrouw Fleur en de heer Van Zundert.

Uiterst rechts burgemeester Van den Bergh.

Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is bij Koninklijk besluit van 19 februari 2005 benoemd de heer C. Zijderveld (64 jaar).

De heer Zijderveld is vanaf 1954 tot heden secretaris, voorzitter, jurylid en docent geweest van de plaatselijke gymnastiekvereniging "Kracht Door Oefening". Hij sjouwde toestellen voor uitvoeringen en wedstrijden van de sportzaal naar de sporthal. Tevens haalde hij de contributies op. Als klusjesman maakt hij de toestellen en de zaal schoon. Sinds 1956 is betrokkene begonnen met het geven van lessen. Sinds 1970 traint hij wekelijks de herengroep.

Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is bij Koninklijk besluit van 22 maart 2005 benoemd de heer P. L. van Zundert (75 jaar).

De heer Van Zundert is vanaf 1959 tot heden onderhoudsman, tuinman en later koster geweest van de Onze Lieve Vrouwe van Fatima parochie te Alblasserdam. Hij is elke dag in of rond de kerk actief aanwezig. Voorts was hij ondersteunend kaderlid van St. Eloy, onderdeel van de Industriebond FNV van FNV Bondgenoten. Hiervoor verspreidde hij de uitnodigingen, de ledenbulletins en de jaarverslagen.

Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is bij Koninklijk besluit van 24 maart 2005 benoemd de heer Th. C. Fleur (75 jaar).

De heer Fleur is vanaf 1980 tot heden onder meer vrijwilliger bij Jeugdland Alblasserdam (in de grote vakantie worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de Alblasserdamse jeugd). Verder is hij vanaf 2000 tot heden vrijwilliger bij de Alblashof.

Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau is bij Koninklijk besluit van 24 maart 2005 benoemd mevrouw P. Fleur-Poelsma (75 jaar).

Mevrouw Fleur-Poelsma is vanaf 1977 tot heden onder meer vrijwilligster bij Jeugdland Alblasserdam (in de grote vakantie worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de Alblasserdamse jeugd). Verder is zij vanaf 1981 tot heden oprichter en collectant van de Hartstichting en vanaf 1996 tot heden vrijwilligster bij de Alblashof.