Provincie Limburg

Provincie betreurt berichtgeving over OV Maastricht Vestjens en Aarts voeren al maanden constructieve gesprekken

De Provincie Limburg betreurt de berichtgeving in Dagblad De Limburger van donderdag 28 april jl. Onder de kop Meningen verdeeld over busvervoer suggereert de krant dat er niet of nauwelijks overleg plaatsvindt tussen de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg over de Openbaar Vervoervisie. Eén en ander is gebaseerd op een interne nota van de gemeente Maastricht waarin de ambtelijke zorgpunten zijn verwoord.

Niets is minder waar, aldus gedeputeerde Mat Vestjens. In de afgelopen maanden heeft de Provincie veel contact gehad met de gemeente Maastricht. Zowel ambtelijk als bestuurlijk. Ik heb met wethouder en collega John Aarts zeer constructieve gesprekken gevoerd. Het resultaat van deze gesprekken is in onze OV-visie meegenomen. We hebben goede afspraken met elkaar gemaakt en die zullen we in het vervolgtraject verder uitwerken. Zoals onder andere in een programma van eisen en een regionale aansturing van vervoersystemen door gemeenten, belangenorganisaties en de Provincie. Dus we zijn en blijven met elkaar in gesprek om in de stad Maastricht als ook in de directe regio een goed en toekomstvast openbaar vervoer te regelen.

Op 8 april jl. hebben Provinciale Staten unaniem en vol lof de Openbaar Vervoervisie vastgesteld. Juist over de intense samenwerking met de gemeenten zijn de PS-leden zeer te spreken.

29-4-2005 16:01