Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/04/05)

OOSTERHOUT NB, 29 april 2005

Man raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

NIEUWENDIJK: De politie hield donderdagavond 28 april een alcoholcontrole op de Rijksweg. In totaal controleerden de politiemensen drie automobilisten. Eén van hen, een 54-jarige inwoner van Nieuwendijk, bleek te veel te hebben gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 575 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Tijdens de controle schreven de politiemensen bovendien twee bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel.

Autos weg na woninginbraken

MADE / OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 28 april op vrijdag 29 april is ingebroken in een woning aan de Kastanjelaan in Made. Nadat de achterdeur was opengebroken, werden uit de woning de autosleutels weggehaald. Vervolgens verdween ook de auto, die voor de woning geparkeerd stond. Het betreft een zwarte Volkswagen Touran, voorzien van het kenteken 68-ND-GZ.
Diezelfde nacht werd ook ingebroken in een woning aan de Eline Verelaan in Oosterhout. Hier werd een keukenraam opengebroken en bestond de buit ook uit de autosleutels. Een zwarte Volkswagen Golf TDI, voorzien van het kenteken 48-RD-KL, werd vervolgens weggenomen. Beide autos staan inmiddels als gestolen gesignaleerd.

Bromfietsers op de bon

GILZE: Surveillerende politiemensen zagen vrijdag 29 april een bromfietser met hoge snelheid Gilze inrijden. Ze wisten de jongen, een 17-jarige inwoner van Chaam, op de Tilburgsebaan staande te houden. Bovendien reed de jongen niet op het verplichte fietspand, maar op de rijbaan. De bromfiets van de jongen is meegenomen naar het bureau voor technisch onderzoek.

DONGEN: Surveillerende politiemensen zagen vrijdag 29 april een bromfietser met hoge snelheid en zonder helm op door Dongen rijden. Ze hielden de man, een 20-jarige inwoner van Oosterhout, op de Hoge Ham staande. De man bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Hij verklaarde op een snorfiets te rijden en dus geen helm te hoeven draaien. Onderzoek op het politiebureau wees echter uit dat het wel degelijk om een bromfiets gaat. De man krijgt dan ook bekeuringen voor het rijden zonder helm, voor het niet voeren van de juiste platen (oranje in plaats van geel) en rijden zonder geldig bromfietscertificaat c.q geldig rijbewijs. In totaal kost hem dat EUR 185,-.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 28 april op vrijdag 29 april is omstreeks 03.20 uur ingebroken in een bedrijfspand aan De Boedingen. Er bleek een raam te zijn opengebroken. Uit het pand werden enkele computers weggenomen.

Politie houdt snelheidscontroles

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: De politie hield donderdag 28 april snelheidscontroles in de Marktstraat (maximumsnelheid 50 km/uur) in Kaatsheuvel en op de Horst (maximumsnelheid 80 km/uur) en in de Kloosterstraat (maximumsnelheid 50 km/uur) in Loon op Zand. In de Marktstraat reden tussen 12.30 uur en 14.00 uur 48 van de 659 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur. Op de Horst, waar de politie tussen 14.15 uur en 15.45 uur 308 passanten controleerde, reden 26 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 138 km/uur.
In de Kloosterstraat controleerde de politie tussen 16.00 uur en 18.00 uur 924 passanten, van wie er 23 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 75 km/uur.

Politie houdt verkeerscontrole

MADE: De politie hield donderdag 28 april een verkeerscontrole op de Parklaan. Daarbij werden 10 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel en niet-handsfree bellen.

Auteur: Leonie van Ooijen