FNV

DAF Trucks weert vakbond uit fabriek

De raad van bestuur van DAF Trucks weert vakbondsactiviteiten van het bedrijfsterrein in Eindhoven. Een vergadering over de cao metalektro kon daarom niet in de fabriek plaatsvinden.
Nurettin Altundal, de metaalcoördinator van FNV Bondgenoten in de regio, roept de werkgever op de verhoudingen snel te normaliseren. "Uiteindelijk hebben we elkaar ook nodig."

Het zit de top van DAF kennelijk nog steeds dwars dat de vakbond pamfletten onder de 4500 werknemers op de werkvloer uitdeelde met de oproep in actie te komen voor een goede cao. Dat leidde tot een massale staking.

"Maar", vindt Altundal, "dat hoort natuurlijk gewoon bij ons werk. Uiteindelijk is er een goede cao uitgekomen waar zowel wij als de werkgevers blij mee zijn."

Vakbondsbestuurder Jelle Krol kreeg echter te horen dat hij niet welkom was omdat hij de inhoud van een pamflet en de toespraak voor de ledenvergadering in het bedrijf niet aan de raad van bestuur had voorgelegd. Krol was niet van plan te doen omdat daarover nooit een afspraak is gemaakt.