Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 29 april 2005

Inbraak in sporthal

BERGEN OP ZOOM: In de vroege vrijdagmorgen werd vermoedelijk omstreeks 2.00 uur ingebroken in een sporthal. Men wist het pand te betreden door een deur van het magazijn te forceren. Het hele pand werd doorzocht en overhoop gehaald. Er werd een LSD-scherm gestolen en geld weggenomen, dat zich op diverse plaatsen in het pand bevond (fooienpot, snackautomaat). Daarnaast nam de dader een 18-tal chocoladebars mee. De beheerder onderzoekt of er nog meer wordt vermist.

Politie houdt verdachte aan voor gewelddadige beroving

BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche heeft maandagmorgen een 16-jarige jongen en een 18-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van een gewapende overval op een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Zij was weliswaar in het bezit van de gestolen mobiele telefoon, maar had met de overval zelf niets van doen.
Het 15-jarige slachtoffer fietste op maandag 21 maart naar school, toen hij ter hoogte van de Olaf Palme-brug op zeer agressieve wijze werd beroofd van zijn mobiele telefoon en horloge. De dader zette zijn bedreigingen kracht bij door zijn slachtoffer een mes te tonen en hem daarmee zelfs lichte verwondingen toe te brengen. De
districtsrecherche heeft direct een onderzoek ingesteld en hoorde buiten het slachtoffer en de uiteindelijke verdachten 12 personen in deze zaak. De 16-jarige verdachte is in voorlopige hechtenis gegaan. Hij mag, omwille van zijn leeftijd, thuis de beslissing van de rechter afwachten.

Twee digitale cameras ontvreemd bij auto-inbraak

BERGEN OP ZOOM: Een inwoner van Ossendrecht heeft donderdag aangifte gedaan van de diefstal vanuit zijn personenauto, die zaterdagavond werd gepleegd, toen de auto op de Wouwsestraatweg stond geparkeerd. Het portier aan de bestuurderszijde is geheel ontzet. Uit de auto werden twee digitale fotocameras ontvreemd die in de kofferbak lagen. Daarnaast hebben de daders tevergeefs getracht de demontabele trekhaak van de auto te stelen.

Zakkenrollerij

HOOGERHEIDE: Donderdagochtend omstreeks 10.30 uur is een 85-jarige inwoonster van Hoogerheide tijdens het winkelen aan de Raadhuisstraat bestolen van haar portemonnee. De vrouw merkte bij de kassa dat een onbekende tijdens het winkelen de portemonnee had gestolen uit haar handtas, die aan een rollator hing. In de portemonnee zaten enkele pasjes en een aanzienlijk geldbedrag.

Bedrijfsinbraak

OSSENDRECHT: Donderdagnacht werd ingebroken bij een autobedrijf aan het Moleneind. Door de onbekende dader(s) werd een ruit van een kantoorruimte ingeslagen, waarna vanuit de kantoorruimte een geldkistje met een klein bedrag aan muntgeld werd ontvreemd.

Inbraakalarm verjaagt inbrekers

BOSSCHENHOOFD: In de vroege vrijdagmorgen werd een bewoner van de Berkenlaan omstreeks 3.00 uur wakker van zijn inbraakalarm. Hij ging direct naar beneden om poolshoogte te nemen en zag dat een raam van zijn woning open stond. Bij nadere inspectie bleek het raam te zijn geforceerd. Het kozijn heeft hierbij schade opgelopen, maar het inbraakalarm werkte effectief en wist de inbrekers weg te jagen voor ze daadwerkelijk buit hadden kunnen maken.

Politie verdenkt drie Roosendalers van groot aantal bedrijfsinbraken

ROOSENDAAL: In de vroege morgen van woensdag 27 april heeft de districtsrecherche van de politie in Bergen op Zoom een drietal Roosendalers van het bed gelicht. De mannen van 21, 28 en 32 jaar oud worden verdacht van een groot aantal bedrijfsinbraken in meerdere regios. De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie.
De woningen van de verdachten werden na de aanhoudingen door de politie doorzocht. Daarbij werden diverse goederen gevonden, waarvan de politie vermoedt dat deze van bedrijfsinbraken afkomstig zijn. De verdachten hebben gebruik gemaakt van verschillende modi operandi en ook in de aard van de buit bestaat een grote variëteit. De districtsrecherche, die met vijf politiemensen aan het onderzoek werkt, zet het onderzoek voort en neemt in haar onderzoek ook de inbraken mee, die in andere politieregios in Nederland zijn gepleegd. De politie sluit niet uit dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Politie houdt chauffeur van gestolen vrachtauto aan

ROOSENDAAL: Donderdagochtend kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer de tip binnen dat een vrachtwagenchauffeur zijn waar aan het lossen was aan de Vaartkant te Roosendaal. De vrachtwagen was echter, met vracht, in de loop van de nacht gestolen in de provincie Zeeland. De politie was snel ter plaatse en trof de chauffeur van de vrachtwagen in het bedrijf aan. Hij had een container met aluminium willen lossen, die van diefstal afkomstig was. Toen de medewerkers van het bedrijf onraad roken en hem op de diefstal attendeerden, maakte de vrachtwagenchauffeur zich plotseling uit de voeten. De medewerkers van het bedrijf wisten hem echter te achterhalen en mee terug te nemen naar het bedrijf. De man, een 27-jarige inwoner van Kerkwerve, werd aangehouden en overgedragen aan de politie in Goes.

Jongen mishandelt leeftijdgenoot

ROOSENDAAL: Donderdagavond omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een 14-jarige jongen uit Roosendaal mishandeld was door een leeftijdgenoot. De dader zou zich nog op een speelpleintje aan de Vogelzang bevinden. Ter plaatse trof de politie een groepje jongeren, die getuige van het voorval waren geweest. De dader was inmiddels reeds weggefietst, maar kon enkele minuten later door de politiemensen worden aangehouden. Het betreft een 15-jarige jongen uit Roosendaal. Verschillende getuigen verklaren dat de jongen, na wat spugen, slaan en duw- en trekwerk over en weer, zijn slachtoffer met grote kracht tegen het hoofd heeft geschopt. De jongen lag toen al op de grond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat de jongen in ieder geval een zeer zware hersenschudding aan het voorval heeft overgehouden. Een neuroloog zal nog moeten vaststellen of er hersenletsel is opgetreden. De jeugdige dader toonde berouw. Gezien zijn leeftijd zal nog moeten worden vastgesteld hoe tegen de jongen moet worden opgetreden.

Tweemaal Roosendaler overvallen

ROOSENDAAL: Donderdagavond omstreeks 22.15 uur werd een 19-jarige man uit Roosendaal aan de Brugstraat overvallen door twee mannen. Het slachtoffer wandelde in de richting van de Boulevard en werd door de twee aangesproken. Omdat hij aanstalten maakte door te lopen, werd hij door een van de mannen in de kraag gegrepen en een donkere inham ingetrokken. Daar werd hij mishandeld en beroofd van zijn mobiele telefoon en wat kleingeld. Het slachtoffer zag kans zich uit de voeten te maken, nadat hij een van zijn berovers had verwond aan het onderbeen. De man heeft vrijdag bij de politie aangifte van de gewelddadige beroving gedaan.

ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen omstreeks 2.30 uur heeft een 19-jarige Roosendaler omstreeks 2.30 uur onder bedreiging van een mes zijn portemonnee moeten afstaan. De man stond met zn fiets op vrienden te wachten in de Visdonktunnel, toen hij voor de eerste keer werd aangesproken door twee mannen. De Roosendaler besloot hierop eieren voor zn geld te kiezen en een stukje verderop te wachten. Hij reed in de richting van de Kortendijksestraat via de Commandobaan en nam daar het fietspad richting het politiebureau Bovendonk. Precies op het moment dat hij in een bocht weer stopte, werd hij door de twee mannen bij de nek gepakt en onder bedreiging van een mes gedwongen zijn portemonnee af te staan. Daarna zijn de daders per fiets vertrokken. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal met geweld.

Politie houdt palletdieven aan

ROOSENDAAL: Vrijdagmorgen kreeg de politie omstreeks 10.00 uur de melding dat de inzittenden van een witte bedrijfsauto zojuist een 15-tal pallets hadden gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Belder. De politie ging direct ter plaatse om de daders te kunnen achterhalen en zag de auto op de rijksweg A17 in de richting Moerdijk rijden. Bij afrit 25 (Zevenbergen) kon de bestuurder tot stoppen worden gemaand. De inzittenden, een 41-jarige en een 42-jarige man, beide uit Dordrecht, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Winkelinbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een winkel aan de Buijs Ballotstraat. De deur van de winkel is vermoedelijk met behulp van een breekvoorwerp geforceerd. Uit de winkel is kleingeld meegenomen, alsmede een laptop.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Een 82-jarige vrouw uit Roosendaal is vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur in een onbewaakt ogenblik van haar portemonnee bestolen, toen zij boodschappen deed aan de Van Beethovenlaan. In de portemonnee bevonden zich een identiteitsbewijs, enkele winkelpassen en een gering geldbedrag. De vrouw werd kort tevoren aangesproken door een vrouw met een Belgisch accent, die haar iets over koffiemelk vroeg. Het slachtoffer heeft aangifte van de diefstal gedaan.

Auteur: Manon Ostendorf