Gemeente Vlaardingen


Koninklijke Marineshow Maasboulevard
29 april 2005

De landing van een Lynx-helikopter van de marine op Koninginnedag om 10.45 uur is de start van allerlei marine-activiteiten.

Marineschip Hare Majesteit te bezichtigen tijdens Koninginnedag. In de Waterweg is vrijdag 29 april de mijnenjager Hr.Ms. Vlaardingen afgemeerd. Het schip is op Koninginnedag zaterdag 30 april tot 16.30 uur open voor bezichtiging.

Op de Maasboulevard staat de Lynx helikopter ter bezichtiging en bovendien worden hier vliegdemonstraties gehouden. In de haven en op de rivier vaart een snelle motorboot, waarmee het publiek kan meevaren. Tijdens de demo's met de helikopter is er een dropping met parachutisten en van 12.00 tot 12.45 uur en van 16.00 tot 16.45 uur reddingen vanaf het water.

Roadshow
Verder zijn er demonstraties met een simulator en een klimwand. Het Korps Mariniers (KM) komt met hun 'Roadshow' met oa. een mogelijkheid om een klimwand te beklimmen en in een vaarsimulator te zitten. Aan de Westhavenkade staat de promotietrailer van de KM.

Parkeren
De bezoekers van dit evenement wordt aangeraden de auto te parkeren aan de Koningin Wilhelminahaven of de Oosthavenkade. Dit wordt met borden aangegeven.

Bron / Foto
Bron: www.sngv.nl. Foto: Gemeente Vlaardingen, Joyce van der Velden.